Eieren Schilderen Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Eieren Schilderen Voor Pasen
Eieren Schilderen Voor Pasen

Video: Eieren Schilderen Voor Pasen

Video: Eieren Schilderen Voor Pasen
Video: Egg painting easter eieren schilderen voor pasen 2024, April
Anonim

Voor Pasen komt er een tijd van aangenaam gedoe. Huisvrouwen doen de schoonmaak, bakken geurige taarten, beschilderen eieren. De traditionele kleur van paaseieren is roodbruin, verkregen met behulp van een afkooksel van uienschillen. Hoe krijg je een mooie, egale kleur en voorkom je dat de eieren barsten tijdens het koken?

Kleurrijke paaseieren
Kleurrijke paaseieren

Het is nodig

Eieren, zout, uienschillen, zwarte thee, bieten, verf

instructies:

Stap 1

Gebruik witte eieren voor een levendige kleur. Om de verf stevig op het ei te fixeren, veegt u het af met azijn voordat u het kookt. U kunt ook met zeep wassen en laten drogen zonder af te vegen. Maak geen vlekken op eieren die net uit de koelkast zijn gehaald - de schelpen kunnen tijdens het koken barsten. Ze moeten ongeveer een uur bij kamertemperatuur liggen.

Stap 2

Bereid een afkooksel van uienschillen: kook het gedurende 20 minuten om een sterke oplossing te maken. Als u de eieren een rijke kleur wilt geven, verleng dan de bereidingstijd van de oplossing tot een half uur. Zeef en koel het af.

Stap 3

Kook de eieren in de resulterende uieninfusie en voeg 1 eetlepel toe voor het koken. zout. Hardgekookte eieren worden 10 minuten gekookt op laag of middelhoog vuur. Als u van eieren met vloeibare dooier houdt - "in een zak" - verminder de kooktijd tot 5 minuten.

Stap 4

Er zijn verschillende manieren om patronen op een ei te maken. Het makkelijkste is om paasstickers in de winkel te kopen. Ze zien er erg elegant uit op gekleurde eieren. Wilt u uw gasten verrassen? Neem opengewerkte bladeren van peterselie, wortelen, kamerplanten. Bevestig ze aan de eieren en bind ze stevig vast met draden. Doop het ei zelf in een kous en kook ongeveer 20 minuten in een sterke uienoplossing. Het effect van "marmeren schaal" wordt verkregen als de eieren worden gewikkeld in uienschillen en worden vastgebonden met een katoenen doek. Doop natte eieren in droge rijst en kook in uienschilbouillon om een origineel spikkeltje te creëren.

Stap 5

Als je geen uienschillen hebt, kun je de eieren in een sterk thee-brouwsel schilderen (100 g thee voor 0,5 liter water, aandringen, 15 minuten koken). Door de thee krijgen de eieren een mooie bruine tint. Week de voorgekookte eieren in het water waar de bieten gekookt zijn. De schaal krijgt een lichtroze kleur.

Stap 6

Het afgewerkte ei kan worden gekoeld en beschilderd met acryl of aquarel. Om een mozaïek te maken, lijmt u zorgvuldig gekleurde schaalstukken op het oppervlak van het ei. Een ei gemaakt met behulp van de modieuze decoupage-techniek wordt verkregen door er bloemen op te plakken die zijn gesneden uit een papieren servet.

Aanbevolen: