Hoe Valentijnsdag Te Vieren Met Kinderen

Inhoudsopgave:

Hoe Valentijnsdag Te Vieren Met Kinderen
Hoe Valentijnsdag Te Vieren Met Kinderen

Video: Hoe Valentijnsdag Te Vieren Met Kinderen

Video: Hoe Valentijnsdag Te Vieren Met Kinderen
Video: Broers Fabian en Julius vieren Valentijnsdag 2024, Mei
Anonim

Ooit werd Valentijnsdag uitsluitend gezien als een feestdag gewijd aan romantische liefde. Maar na verloop van tijd verandert alles. Nu is het meer een goed excuus om de mensen die belangrijk voor je zijn te laten zien hoe gehecht je aan hen bent. En het is niet gek dat ook kinderen mee willen doen aan deze vakantie. Ontken ze dit niet, want jullie houden zoveel van elkaar.

Valentijnsdag kun je ook met kinderen vieren
Valentijnsdag kun je ook met kinderen vieren

Valentijnsdag thuis

Feestdagen zijn het perfecte excuus om speciale familietradities te creëren die uw kinderen zich hun leven lang zullen herinneren. Door een speciale sfeer in huis te creëren, leer je ze wat de relatie moet zijn tussen liefhebbende mensen - kinderen, ouders, partners. Het hangt alleen van jou af of de vakantie leeg en commercieel zal zijn of dat je hem zult vullen met oprechte emoties, warmte en genegenheid.

Beeld
Beeld

Samen met de kinderen kun je vooraf het huis versieren met zelfgemaakte slingers: je kunt hartjes uitknippen en inwikkelen met rode wol of gekleurde draden, stroken papier in de vorm van een hart lijmen, harten maken in de vorm van grappige dieren. Houd je niet van slingers? Maak kransen, posters met je handafdrukken of familiefoto's, versier gewoon de kale takken van bomen die van de straat zijn meegebracht met een verstrooiing van harten. Al deze ambachten zullen niet alleen de fijne motoriek van uw kinderen ontwikkelen, maar u ook in staat stellen om samen tijd door te brengen, af te stemmen op de vakantie, te praten over wat liefde is en elkaar beter te begrijpen.

Beeld
Beeld

Een bijzonder ontbijt is een van de leukste attributen van Valentijnsdag. Harten heersen hier ook - pannenkoeken, toast, muffins, snoep, zelfs roerei en sandwiches van dezelfde vorm. Als de kinderen jong zijn, maak dan het ontbijt voor ze klaar, en als ze opgroeien - samen met hen.

Beeld
Beeld

Is de avond van een vakantie een tijd voor romantiek? Als de kinderen te jong zijn om je wat persoonlijke ruimte te geven, breng dan gewoon de avond door met je familie en neem de tijd voor wat jullie allemaal het leukst vinden. Het maakt niet uit of het horrorfilms, bordspellen of skiën is. Het belangrijkste is dat jullie samen goed en comfortabel zijn - dit is ware liefde. Deze avond kun je een voorgevulde doos openen, waar ieder van jullie een briefje of foto "Mijn favoriete familieherinnering dit jaar" in doet en geniet van aangename herinneringen, ze een voor een vissend.

Valentijnscadeau-ideeën voor het gezin

Familiegeschenken voor Valentijnsdag moeten in de eerste plaats uw liefde en zorg voor elkaar weerspiegelen. Daarom moet je de voorkeur geven aan iets schattigs en zelfgemaakts. Neem glazen potten, versier ze met de woorden "25 redenen waarom het zo geweldig is om je ouders te zijn", "25 redenen om je mijn hart te geven", "25 antwoorden op de vraag waarom ik zoveel van je hou", harten invullen met beschrijvingen en geef het aan uw dierbaren.

Beeld
Beeld

"Geef" chequeboekjes uit met aangename verlangens - het recht om een film te kiezen om naar je zin naar de bioscoop te gaan, toestemming om langer te slapen, een extra half uur spelen op de computer. Ouders vinden dergelijke boeken triviaal, maar kinderen zijn er in de regel dol op.

Beeld
Beeld

Maak er een familietraditie van om op deze dag een speciale fotosessie te doen, waarbij één foto van jaar tot jaar wordt herhaald. Sentimenteel? Nou, laat het zijn, sentiment is een manifestatie van gevoelens, die op deze dag worden besproken.

Valentijnsdag op school

Houd uw kind niet tegen om deel te nemen aan Valentijnsdag op school. Houd er rekening mee dat de subtekst alleen in je hoofd zit. Voor kinderen is dit een manier om hun medeleven te uiten en zich oud genoeg te voelen. Meisjes geven vaak niet alleen valentijnskaarten aan jongens, maar ook aan hun vriendinnen, en jongens presenteren zelfgemaakte kaarten en souvenirs aan meerdere meisjes tegelijk. Op de basisschool willen kinderen hun juf vaak iets meegeven.

Beeld
Beeld

Maar als de vakantie in het gezin van jou afhangt, dan kan er op school iets niet volgens plan verlopen. Bespreek met de klassenleerkracht wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich gewaardeerd voelen. U moet ook zorgvuldig met het kind communiceren, het is belangrijk om te begrijpen wat zijn verwachtingen zijn en deze zorgvuldig te corrigeren in geval van onrealisatie.

Kleine kinderen staan klaar om elkaar zelfgemaakte ansichtkaarten te geven, terwijl tieners vaak gestempelde romantiek willen. Als het kostenniveau voor u acceptabel is, moet u ze niet ontmoedigen, want op deze leeftijd is het erg belangrijk dat ze passen in de normen van het team. Ze kunnen later worden geleerd om onafhankelijk en origineel te zijn, wanneer de hormonale storm afneemt.

Aanbevolen: