Hoe De Dag Van De Overwinning Met Kinderen Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Overwinning Met Kinderen Te Vieren
Hoe De Dag Van De Overwinning Met Kinderen Te Vieren

Video: Hoe De Dag Van De Overwinning Met Kinderen Te Vieren

Video: Hoe De Dag Van De Overwinning Met Kinderen Te Vieren
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

9 mei is een heilige feestdag voor Russische burgers. Op deze dag herdenken mensen de verschrikkelijke oorlog en de prijs die voor de overwinning werd betaald. Om de kinderen hierover te vertellen, is deze date perfect. Maar natuurlijk, zodat dit alles geen plicht voor de jongere generatie wordt, is het noodzakelijk om niet alleen op deze dag aandacht te besteden aan veteranen.

Hoe de Dag van de Overwinning met kinderen te vieren
Hoe de Dag van de Overwinning met kinderen te vieren

instructies:

Stap 1

Een van de manieren om uw kind te vertellen over het lijden van mensen die die tijd hebben meegemaakt, is door te communiceren met veteranen. Ouderen met kinderen vinden vaak makkelijker contact dan ouders. Het is altijd interessanter voor een kind om te luisteren naar de verhalen van ooggetuigen die de juiste woorden zullen kiezen en waargebeurde verhalen vertellen, die ware gevoelens overbrengen.

Stap 2

Vertel ons over je voorouders die hebben gevochten. Richt je in je verhaal op de zeer jonge leeftijd van de soldaten die ten strijde trokken. Vermeld in de verhalen constant dat degenen die nu helden worden genoemd, in die tijd gewone jongens waren met hun eigen interesses.

Stap 3

Kleuterschool, school - die plaatsen waar leraren het kind kunnen vertellen over die barre dagen, terwijl ze een thematische voorstelling organiseren. Zulke gebeurtenissen laten een diepe indruk achter in de ziel van een kind en dwingen hem om zijn eigen stukje militair leven te leven en te voelen. De aanwezigheid van toeschouwers en gelijkgestemden brengt samen en helpt om dieper in het oorlogstijdperk te duiken, kom met het hele gezin naar zo'n concert. Bereid je voor op zo'n evenement met je kind. Help me liedjes uit de oorlogsjaren te leren, een militair uniform te vinden of te naaien.

Stap 4

Een treffend visueel voorbeeld van de herinnering aan de oorlog zijn massagraven, een monument voor de rouwende moeder. Bezoek deze plaatsen met uw kind, leg bloemen bij de Eeuwige Vlam, bekijk zorgvuldig de inscripties op de stenen platen. Op deze dag zullen er zeker veteranen zijn, laat uw kinderen bloemen geven en feliciteren met de vakantie. Je kunt naar de begraafplaats gaan en de verwaarloosde graven van de dode soldaten opruimen.

Stap 5

Het Museum van Militaire Glorie zou een ander evenement kunnen zijn. Het is beter dat deze in de open lucht is. Hier mogen kinderen de stalen reuzen aanraken, kennis maken met hun gevechtskenmerken, luisteren naar interessante verhalen over deze militaire uitrusting en een spannende video bekijken.

Stap 6

Als je nog verlangen en kracht hebt, kun je de dag afsluiten door een goede film te kijken. Om te bekijken, selecteert u een afbeelding die begrijpelijk is voor kinderen en volwassenen. Laat het een familiefilm zijn, want kinderen en ouders kijken zelden samen films.

Aanbevolen: