Hoe De Dag Van De Overwinning Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Overwinning Te Vieren?
Hoe De Dag Van De Overwinning Te Vieren?

Video: Hoe De Dag Van De Overwinning Te Vieren?

Video: Hoe De Dag Van De Overwinning Te Vieren?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, September
Anonim

Overwinningsdag begon pas in het midden van de jaren 60 van de 20e eeuw op grote schaal te worden gevierd, nadat deze dag een officiële vrije dag was geworden. En voor gewone mensen was deze datum aanvankelijk treurig, omdat geen enkele stad door de oorlog werd gespaard, in elk van hen herinnerden ze zich de doden en zagen ze de gewonde frontsoldaten. Nu is de patriottische oorlog zelf een gebeurtenis waar maar weinig mensen direct vanaf weten. Maar veel families blijven hun voorouders herdenken en eren die vochten om hun vaderland te verdedigen tegen de vijand.

Hoe de Dag van de Overwinning te vieren?
Hoe de Dag van de Overwinning te vieren?

instructies:

Stap 1

Ondanks het feit dat er vele jaren zijn verstreken sinds het einde van de oorlog en de afstammelingen van degenen die hebben gevochten in verschillende staten wonen, wordt Victory Day nog steeds gevierd. Elk jaar nemen de autoriteiten deel aan parades en rally's en leggen bloemen bij monumenten. Deze vieringen kunnen onderdeel zijn van uw weekend.

Stap 2

Als je een verlangen hebt, woon dan een rally bij ter ere van de vakantie, kijk naar een militaire parade en leg bloemen bij de Eeuwige Vlam of het monument voor de gevallen soldaten. Hoe iemand 9 mei ook behandelt (als een feestdag of een dag van groot verdriet), het eren van de nagedachtenis van de onschuldige slachtoffers is heilig.

Stap 3

Op deze dag vinden er veel verschillende soorten amusement plaats in steden. Je kunt luisteren naar een concert waar liederen uit de oorlogsjaren worden gezongen, of een optreden van een fanfare, traditionele soldatenpap proberen (vaak brengen actieve militaire eenheden hun veldkeukens mee voor dit evenement) en een "front" honderd gram drinken. De afgelopen jaren worden er voor jongeren sportwedstrijden en kostuumbattles georganiseerd. Militair-patriottische clubs demonstreren hun tentoonstellingen.

Stap 4

Samen met kinderen kun je op deze dag het museum van militaire glorie bezoeken en in het openluchtmuseum de uitrusting van de oorlogstijd bekijken. Het is onwaarschijnlijk dat u vaak naar dergelijke culturele instellingen gaat, dus u zult er zeker iets interessants vinden voor zowel uzelf als uw kind.

Stap 5

Een paar uur kan worden besteed aan het kijken naar een goede fictie- of documentaire film gewijd aan de gebeurtenissen van de Grote Vaderlandse Oorlog. Zelfs als je er al bekend mee bent, zul je waarschijnlijk iets nieuws zien, iets waar je eerder geen aandacht aan hebt besteed.

Stap 6

U kunt een orthodoxe kerk bezoeken en een kaars aansteken voor de rust van de doden. Veel mensen doen dit op deze dag. Ook gaan ze naar de begraafplaats om hun nabestaanden te herdenken die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Trouwens, priesters houden vaak begrafenisdiensten bij de dodenmonumenten.

Stap 7

Kom samen met het hele gezin en goede vrienden aan de feesttafel. Dit kan thuis of, als het weer het toelaat, naar buiten. Het is niet nodig om lawaai te maken en plezier te hebben op deze dag. Maar als je zit te praten met je familie en vrienden, familiealbums doorbladert en je alle dierbare mensen herinnert die zijn overleden, dan wordt dit de beste gebeurtenis op deze onvergetelijke dag.

Stap 8

In de regel eindigen de festiviteiten 's avonds, na zonsondergang, in veel steden met vuurwerk. Deze aanblik is altijd heerlijk en nooit saai.

Aanbevolen: