Hoe Een Lint Aan Een Cadeau Te Binden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lint Aan Een Cadeau Te Binden?
Hoe Een Lint Aan Een Cadeau Te Binden?

Video: Hoe Een Lint Aan Een Cadeau Te Binden?

Video: Hoe Een Lint Aan Een Cadeau Te Binden?
Video: Strikje maken met lint 🎀 2024, April
Anonim

De strik is de finishing touch van de cadeauverpakking. Het kan verschillende kleuren hebben, verschillende configuraties, maar het moet altijd netjes en effectief worden gedaan. Neem de moeite en je krijgt een enthousiaste glimlach van je geliefde voor wie je een cadeau hebt klaargemaakt.

Hoe een lint aan een cadeau te binden?
Hoe een lint aan een cadeau te binden?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om een lint in de vorm van een badstofbloem te knopen. Zo'n strik ziet er eleganter uit van een hard materiaal. Neem het lint en vouw het in verschillende ringen die gelijk zijn aan de diameter van de toekomstige boog. Strijk vervolgens de scharnieren glad en maak diagonale sneden. Rol de lussen opnieuw op zodat de gesneden driehoeken in het midden van de gevouwen stroken stof liggen.

Stap 2

Draai vervolgens de sleuven stevig vast met de tape en maak alle lussen om de beurt recht, te beginnen met de binnenste, afwisselend de ene naar rechts en de andere naar links. Pluis de boog omhoog en het is klaar.

Stap 3

Een tweekleurige strik ziet er origineel uit op een eenkleurige verpakking. Neem een brede en een smalle tape in verschillende tinten. Maak een lus van een brede tape en lijm de uiteinden aan elkaar. Doe vervolgens hetzelfde met de smalle tape eroverheen. Strijk de resulterende structuur strak en bevestig de binnenkant met een paperclip in het midden. De uiteindelijke vorm van de Bantu wordt gegeven door het derde lint, dat lang genoeg moet zijn om het aan het geschenk te binden.

Stap 4

Je kunt proberen een gelaagde boog te maken. Neem hiervoor al drie linten van verschillende breedte en kleur. Maak de smalste snit de kortste en knip de breedste langer. Vorm de uiteinden van een strik en knoop alle gevouwen stukken aan elkaar met een vierde lint. Nogmaals, laat lange uiteinden over om aan de geschenkdoos te bevestigen.

Stap 5

Het zal niet moeilijk zijn om een strikbloem te maken. Om dit te doen, neemt u de tape en houdt u deze met uw duim en wijsvinger vast en maakt u een ring. Wind de tape op totdat je ongeveer een dozijn van deze ringen hebt. Bind de ringen vast met een lang lint, trek de lusjes één voor één recht en bevestig deze bloem aan het cadeau.

Stap 6

De chrysantenstrik ziet er heel origineel uit op de geschenkverpakking. Het is veel gemakkelijker om het te maken dan het op het eerste gezicht lijkt. Het begin van het werk herhaalt de vervaardiging van een badstofbloem. Pas na het bevestigen van de linten met een draad op de plaats van de snede, geef ze het uiterlijk van chrysantenbloemblaadjes. Maak hiervoor gelijkmatige sneden in de gevouwen scharnieren. Maak daarna de bloembladen recht en draai de lussen naar links en rechts. Begin met de binnenkant - eerst met de ene, dan met de andere.

Aanbevolen: