Wanneer Is Vastenavond In Welke Datum?

Wanneer Is Vastenavond In Welke Datum?
Wanneer Is Vastenavond In Welke Datum?

Video: Wanneer Is Vastenavond In Welke Datum?

Video: Wanneer Is Vastenavond In Welke Datum?
Video: VASTENAVEND 2019 (SPECIAL) / vlog #86. #IkVlogNicks 2024, April
Anonim

Vastenavond is een zeer vreugdevolle vakantie voor iedereen - een dag met heerlijke lekkernijen en vrolijk feest! Op de dag van Vastenavond heeft elk huis de geur van vers gebakken pannenkoeken en wordt er een "vogelverschrikker" verbrand op de pleinen van elke stad.

pannenkoeken voor carnaval
pannenkoeken voor carnaval

Zowel volwassenen als kinderen wachten op Vastenavond. Iedereen droomt op deze dag van het eten van pannenkoeken en het kijken naar een fijne vakantie. Volgens de grote gewoonte zien ze op deze dag de winter-winter uit en ontmoeten ze de langverwachte lente. Om deze bijeenkomst zo snel mogelijk te laten plaatsvinden, is het gebruikelijk om een vogelverschrikker op het plein te verbranden zodat iedereen het kan zien. In veel steden van het land wordt deze dag beschouwd als de meest trouwe voorloper van de lente.

Vastenavond wordt gevierd van maandag tot en met zondag. Het is Maslenitsa, of Kaasweek zoals het ook wordt genoemd, die voorafgaat aan de vastentijd - het belangrijkste en strengste vasten voor alle orthodoxe christenen. Het belangrijkste kenmerk van Maslenitsa zijn pannenkoeken. De keuze voor pannenkoeken is helemaal niet toevallig, omdat ze de lentezon verpersoonlijken, waar de hele winter zo op wordt gewacht. De pannenkoeken zijn net zo rond, goudbruin en heet!

Bij het bakken van pannenkoeken lijkt men de lente over te halen om zo snel mogelijk tot zijn recht te komen en te proberen er boter in te smeren. Vandaar de naam van de vakantie zelf - Vastenavond.

omdat het verbonden is met de viering van Pasen. Volgens alle tradities zou de Grote Vasten vóór Pasen 7 weken moeten duren, en Vastenavond gaat net vooraf aan het begin ervan. Dit jaar valt Pasen op 28 april, wat betekent dat de vastentijd begint op 11 maart en eindigt op 27 april. Door simpele berekeningen kun je bepalen dat de Maslenitsa in 2019 van 4 t/m 10 maart is.

De hele week kun je pannenkoeken bakken, de winter doorkomen en je familie feliciteren. De vakantie eindigt op zondag 10 maart met het verbranden van een vogelverschrikker. De kerk verbiedt niet alleen, maar ondersteunt ook volksfeesten tijdens de Maslenitsa-week.

Aanbevolen: