Waar Naar Het Museum Te Gaan?

Inhoudsopgave:

Waar Naar Het Museum Te Gaan?
Waar Naar Het Museum Te Gaan?
Anonim

Wie zei dat het museum saai is?! Hedendaagse musea in Rusland staan klaar om bezoekers een verscheidenheid aan exposities, ongebruikelijke inserts, spannende reizen naar de wereld van het verleden te bieden.

Museum ze. Poesjkin in Sint-Petersburg
Museum ze. Poesjkin in Sint-Petersburg

instructies:

Stap 1

Bezoek in Moskou het Museum of Private Collections in Volkhonka Street 10. Dit is een jong expositiecentrum, waar je vandaag de dag kunstcollecties kunt zien die gedurende tientallen jaren zijn verzameld en aan het museum zijn geschonken. Elke tentoonstelling lijkt de andere aan te vullen, waardoor een compleet beeld van perceptie ontstaat.

Stap 2

Neem een kijkje in het State Darwin Museum (Moskou, Vavilova, 57), waarvan de tentoonstellingen maandelijks worden bijgewerkt. Dit is een fascinerende reis door de mijlpalen van de menselijke evolutie. De meeste exposities hebben geen commentaar nodig, bovendien hebben de museummedewerkers een unieke zet bedacht - ze bieden bezoekers zoiets als een zelfstudiegids die vertelt over de exposities. Je kunt iets bekijken, lezen en zelfs aanraken. Maar toch, als de tijd het toelaat, nodig een gids uit, je zult waarderen hoe divers en ongewoon de wereld om je heen is.

Stap 3

Een enigszins schokkend en heel natuurlijk Museum van Creativiteit en Leven in de GULAG onder de Memorial Society (Moskou, Maly Karetny Lane, 12). Het is misschien niet de moeite waard om met kinderen door de exposities te lopen, maar volwassenen moeten kijken naar de verschrikkingen van oorlog en kampleven.

Stap 4

Bezoek in de culturele hoofdstad, naast de Hermitage en het Staatsmuseum, het privé Erarta Museum of Contemporary Art (St. Petersburg, 29th Line, 2). Installaties en videografieën zijn fascinerend. Bezoek ook zeker het korte filmfestival Erarta MOTION PICTURES in maart.

Stap 5

Liefhebbers van avant-garde kunst zullen genieten van het museum in het voormalige huis van Mikhail Matyushin en Elena Guro - het Museum van de Petersburgse Avant-garde. Naast de verzameling schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen uit verschillende jaren, is hier het atelier van de avant-gardekunstenaars nagebouwd, evenals een verzameling violen van Matjoesjin.

Stap 6

U kunt kennis maken met de cultuur van het Tataarse volk in het Nationaal Museum van de Republiek (Tatarstan, Kazan, Kremlin Street, 2). Dit is een echt onderzoekscentrum en daarom kan een bezoek aan het centrum goed gecombineerd worden met een deel van het onderwijsprogramma van studenten.

Stap 7

Er zijn ongeveer 30 musea met de rijkste fondsen in de regio Archangelsk. Hier vindt iedereen wel iets te zien. Literair museum, regionaal museum voor lokale kennis, museum voor schone kunsten, historisch en architectonisch museum (allemaal in Archangelsk). Bekijk tentoonstellingen in het Koeienmuseum in Lyavle. Loop rond de scheepswerf Krasnaya Kuznitsa (Arkhangelsk, Nikolsky prospect, 15).

Stap 8

Voorbij de Oeral is het de moeite waard om Novokuznetsk te bezoeken, het Kuznetsk Fortress Museum - een hele architecturale compositie van militaire vestingwerken die nooit hebben deelgenomen aan vijandelijkheden.

Aanbevolen: