Hoe Een Pool In Een Kano Door Lena Reisde

Hoe Een Pool In Een Kano Door Lena Reisde
Hoe Een Pool In Een Kano Door Lena Reisde

Video: Hoe Een Pool In Een Kano Door Lena Reisde

Video: Hoe Een Pool In Een Kano Door Lena Reisde
Video: De Meilandjes gaan kanoën | Chateau Meiland 2024, April
Anonim

Marcin Geniechko, een beroemde Poolse reiziger, heeft al 3 rivieren van het noordelijk halfrond veroverd: Mackenzie (Canada), Yukon (Alaska), en in de zomer van 2012 zeilde hij langs de rivier de Lena in een kano. Zoals u weet, is Lena een van de langste rivieren ter wereld, met een lengte van 4300 kilometer.

Hoe een Pool in een kano door Lena reisde
Hoe een Pool in een kano door Lena reisde

Marcin's voornaamste bezigheid in Polen is werken als matroos op een binnenschip. De vaardigheden die hij leerde, hielpen hem op de reis. De Lena is tenslotte een bevaarbare rivier en tijdens het zeilen moet je op je hoede zijn om niet geraakt te worden door een droogladingschip.

Op 20 mei 2012 begon de beroemde Pool aan zijn reis opgedragen aan zijn zoon Igor. Hij ging alleen in een kano langs de rivier de Lena en was van plan er langs te varen van de bron in het Barguzinsky-natuurreservaat tot de monding in de Tiksi-baai van de Noordelijke IJszee.

Marcin liep 80-90 kilometer per dag, waarbij hij 10-12 uur per dag in een kano reed. Overdag nam hij een pauze van een half uur en 's nachts zette hij een tent op en probeerde de nacht door te brengen op verlaten eilandjes om onaangename ontmoetingen met bosroofdieren te voorkomen. Genechko had de route van tevoren berekend en was er zeker van dat het hem 70 dagen zou kosten om langs de Lena te varen. Het hele pad was echter in slechts 63 dagen afgelegd; op 29 juli bereikte de pool de Tiksi-baai.

In zijn interview bedankte Martsin, die over de reis sprak, de inwoners van de regio Irkoetsk en de Republiek Sakha (Yakutia), die een warm welkom gaven en belangeloos hielpen. Dit is wat de meeste indruk maakte op Genechko. Volgens het verhaal van de Pool kreeg zijn vriend tijdens een expeditie naar Amerika een ongeluk - hij liep een beenblessure op; Nadat ze zich tot lokale reddingswerkers hadden gewend, hoorden de reizigers een verzoek om de mogelijkheid te bevestigen om voor het vertrek te betalen, anders zouden ze geen hulp krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Marcin Genechko naar Rusland reist. Eerder reisde hij te paard langs de oever van het Baikalmeer, skiede over de Kolyma en bevond zich op het Kola-schiereiland.

Nu is de reiziger van plan om het boek "Lost in the North" te schrijven. Alle foto's en video's die hij maakte zijn te bekijken op de persoonlijke website van Marcin Genechko.

Aanbevolen: