Wanneer In Vastenavond En Pasen?

Wanneer In Vastenavond En Pasen?
Wanneer In Vastenavond En Pasen?

Video: Wanneer In Vastenavond En Pasen?

Video: Wanneer In Vastenavond En Pasen?
Video: Het is Pasen 2024, Mei
Anonim

De data voor de viering van Maslenitsa en Pasen zijn niet stabiel. Heldere zondag van Christus wordt berekend volgens de volle maan na de lente-equinox en vastenavond - minus zeven weken vanaf de hierboven ingestelde datum.

Wanneer in 2016 Vastenavond en Pasen?
Wanneer in 2016 Vastenavond en Pasen?

Welke datum zal Maslenitsa zijn in 2016?

Vastenavond is een vakantie waar zowel kinderen als volwassenen naar uitkijken. Het duurt een week, en al die zeven dagen wordt er gelachen, feesten georganiseerd, elkaar "pannenkoeken" bezocht etc. In 2016 is Vastenavond een week van 7 t/m 13 maart.

Vastenavond is een populaire viering van afscheid van de winter en ontmoeting met de lente; de mensen hebben ook andere namen, bijvoorbeeld vlees-leeg, kaas, pannenkoekeneter, rantsoenering, aangezien er deze week geen vleesgerechten op de tafels staan, maar de tafels zijn "barsten" van pannenkoeken. Voorheen werd deze vakantie groots onthaald: met zang en dans, grappen en grappen, wedstrijden, arresleetochten en paardrijden en ga zo maar door.

De belangrijkste traktaties van de tafels waren pannenkoeken met allerlei soorten beleg, en deze lekkernij werd een week lang elke dag en in enorme hoeveelheden bereid. Men geloofde dat als je tijdens de Vastenavond geen pannenkoeken eet en geen plezier hebt tijdens de festiviteiten, je een jaar lang verveeld en arm zult leven - geluk zal je huis omzeilen. Over het algemeen is het tijdens de Maslenitsa-week gebruikelijk om zich aan twee basisregels te houden: eet geen vlees (alleen vis is toegestaan) en eet elke dag minstens één pannenkoek.

image
image

Welke datum zal Pasen zijn in 2016?

Bright Resurrection of Christ is een langverwachte feestdag voor zowel orthodoxe christenen als katholieken en joden. Orthodox Pasen valt echter iets later dan Katholiek (andere telkalenders, voor Katholieken - Gregoriaans, voor Orthodox - Juliaans), en in 2016 zal het verschil meer dan een maand zijn. Pasen is een feestdag, die voor elke persoon een symbool is van reiniging van zonden, bevrijding van de macht van de dood. Wat de viering betreft, op deze dag bereiden mensen symbolische paasgerechten: gekookte, geverfde eieren, cakes, kwark, enz., zegenen ze in de kerk, waarna ze familiediners regelen en elkaar bezoeken met verfrissingen.

Veel mensen beginnen zich af te vragen wanneer Pasen na Maslenitsa zal zijn. Dus na Maslenitsa begint het vasten, dat altijd zeven weken duurt. Na eenvoudige berekeningen te hebben gemaakt, zien we dat de heldere opstanding van Christus in 2016 evenveel op 1 mei valt.

Het aantal paasvieringen verandert jaarlijks, maar als je een maankalender hebt voor het jaar dat je nodig hebt, dan kun je gemakkelijk de datum berekenen. Zoek hiervoor de eerste volle maan die direct na de lente-equinox valt, en de eerste zondag na deze dag is de datum die u zoekt. Wat betreft het tijdsbestek, Pasen valt nooit vóór 4 april en later dan 8 mei.

De zondag van Christus voor alle gelovigen is een van de belangrijkste in kerkdiensten. Aan de vooravond van Pasen, en meestal in de laatste drie dagen ervoor, ordenen mensen hun huizen om de langverwachte heldere vakantie met een schone ziel in een schoon huis tegemoet te treden.

Aanbevolen: