Wanneer Is Pasen In Voor Orthodoxe Christenen In Rusland?

Wanneer Is Pasen In Voor Orthodoxe Christenen In Rusland?
Wanneer Is Pasen In Voor Orthodoxe Christenen In Rusland?

Video: Wanneer Is Pasen In Voor Orthodoxe Christenen In Rusland?

Video: Wanneer Is Pasen In Voor Orthodoxe Christenen In Rusland?
Video: Orthodoxe christendom kaart 2024, Maart
Anonim

Pasen is een jaarlijkse feestdag in Rusland, maar de datum loopt door en verandert elk jaar in de kalender. Vandaag is al duidelijk bekend welke datum Pasen zal zijn in 2019.

Paas eieren
Paas eieren

Zoals u weet, christenen. Het uiterlijk van de feestdag gaat ver terug en Pasen heeft geen duidelijke datum. Het punt is dat deze feestdag wordt gevierd op de eerste zondag nadat de volle maan, die volgt op de dag van de lente-equinox, verstrijkt. Om Pasen te vieren, maken ze zelfs speciale tafels - Pasen. Met Pasen wordt de laatste week bepaald, die hartstochtelijk wordt genoemd (gewijd aan de passies of, zoals ze het vaakst zeggen, het lijden van Jezus Christus).

Pasen wordt altijd in een plechtige sfeer gevierd met een kruisprocessie. Huizen die die dag niet naar de kerk gingen, creëren op zichzelf al een feestelijke sfeer: ze bakken taarten, beschilderen eieren, kopen paassymbolen in de vorm van konijnen of lammetjes. Tijdens de viering van Pasen wint de lente en wekt de natuur.

Volgens de kalender van 2019 wordt Pasen gevierd op 28 april. Deze datum zal eindigen, die zal duren. Tijdens zo'n vasten proberen mensen zichzelf te reinigen van zonden, zich te beperken tot "schadelijk" voedsel en hun spirituele leven te heroverwegen.

Traditioneel gaat iedereen elkaar bezoeken en dopen. Om dit te doen is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar de zin te zeggen: "Christus is verrezen!", En als antwoord om te ontvangen: "Truly Risen!" Een vrij eenvoudige ceremonie die zowel kinderen als volwassenen zoveel vreugde brengt. In veel regio's van Rusland gaan kinderen op deze dag zelfs naar huis, kloppen op deuren en, na de gekoesterde zin te hebben gezegd, krijgen ze een antwoord en een traktatie. In de regel zijn dit paaskoekjes, gekleurde eieren, snoep of zelfs geld.

In elk huis wordt reikhalzend uitgekeken naar de heldere paasvakantie en in de familiekring doorgebracht.

Aanbevolen: