Welke Datum Is Pasen In In Rusland

Welke Datum Is Pasen In In Rusland
Welke Datum Is Pasen In In Rusland
Anonim

Zoals je weet, is Pasen die feestdag. die de inwoners van ons land jaarlijks vieren. De datum van de komende Pasen kan eenvoudig worden berekend met behulp van een tabel, of u kunt het eenvoudig op een eenvoudige manier berekenen.

Pasen 2019
Pasen 2019

De heilige feestdag van gekleurde eieren, smakelijke en geurige paaskoekjes, gele kippen en konijnen, waar zowel kinderen als volwassenen naar uitkijken in het land, wordt Pasen genoemd. Dit is misschien wel de meest vreugdevolle religieuze feestdag van het jaar. Het was in deze tijd dat het belangrijkste wonder gebeurde - de grote martelaar Jezus Christus werd opgewekt. Op paasdagen noemt iedereen dit, elkaar feliciteren met de zin: "Christus is verrezen!" en het antwoord daarop ontvangen: "Waarlijk, Hij is verrezen!"

Om de datum van Pasen te berekenen, wordt gebruik gemaakt van een complexe astrologische kalender of paastabellen, de zogenaamde Pasen. Het gebeurde zo dat Pasen nooit een specifieke datum heeft, omdat het noodzakelijkerwijs op zondag wordt gevierd. De naam van de dag van de week spreekt voor zich: - de dag van de opstanding, in dit geval Jezus Christus.

Zo'n zondag wordt gekozen op basis van de eerste volle maan na de lente-equinox, die op 21 maart valt. Dit jaar is Pasen in vergelijking met het vorige jaar maar liefst drie weken naar voren verschoven en valt het op 28 april 2019. Dit geldt overigens alleen voor orthodox Pasen. Deze data voor katholieken en orthodoxen vallen pas in 2025 samen.

Op de dag van de viering van Pasen wacht iedereen reikhalzend uit naar de afdaling van het Heilige Vuur in Jeruzalem, en vanaf Witte Donderdag bakken ze geurige paaskoekjes en beschilderen ze op verschillende manieren eieren. In sommige regio's van Rusland lopen kinderen hun buren binnen, vieren Christus en ontvangen prijzen voor hun felicitaties in de vorm van snoep, eieren en zelfs geld. Sinds de oudheid is en is Pasen een gezinsvakantie, die gevierd wordt in de kring van familie en vrienden.

Aanbevolen: