Welke Datum Is Pasen In

Welke Datum Is Pasen In
Welke Datum Is Pasen In
Anonim

Pasen wordt beschouwd als een van de belangrijkste feestdagen onder christenen. Het is op deze dag dat iedereen feestviert en zich verheugt en de opstanding van Jezus verheerlijkt. Elk land heeft zijn eigen tradities om Pasen te vieren, in Rusland worden eieren ermee beschilderd en geslagen, en in Europa zie je overal paaskonijnen. Maar het probleem is dat Paasdag elk jaar verandert. En u kunt erachter komen wanneer Pasen in 2017 zal zijn, alleen met behulp van een speciale tafel.

Pasen in 2017 - welke datum?
Pasen in 2017 - welke datum?

Hoe wordt de Paasdatum bepaald?

De datum voor de viering van Pasen kan alleen met Pasen worden bepaald. Deze methode is gebaseerd op de datum van het Oudtestamentische Pascha, toen de meest laatste en wrede Egyptische executie werd uitgevoerd. De volgende zondag na deze dag in de zonnekalender is de dag van christelijk Pasen. Het is belangrijk om te weten dat om te bepalen wanneer Pasen vereist is om de Gregoriaanse, Juliaanse of Alexandrijnse kalender te gebruiken.

In Pasen is er een bepaalde regel, waardoor het gemakkelijker wordt om de bepaling van de datum van Pasen te begrijpen. Om erachter te komen wanneer Pasen zal zijn, moet je weten wanneer de lente-equinox zal zijn. Bepaal vervolgens de eerste volle maan na die dag en vind de dichtstbijzijnde opstanding na de volle maan. Dit nummer wordt de feestdag van Groot Pasen.

De volle maan en equinox bij het bepalen van de datum van Pasen zijn geen astronomische verschijnselen, maar data berekend met behulp van de Metonische cyclus.

пасхалия
пасхалия

Wanneer is Pasen in 2017 voor orthodoxe christenen?

Wanhoop niet als de methode voor het bepalen van Pasen niet duidelijk is. De data zijn al lang berekend en nu kun je gemakkelijk achterhalen wanneer de orthodoxen Pasen zullen hebben in 2017. Het feest van de opstanding van Christus in 2017 wordt gevierd op 16 april. De week voor Pasen wordt Passie genoemd en wordt beschouwd als de moeilijkste in de hele Grote Vasten.

De feestdag van Helder Pasen is het prachtige einde van de vastentijd, die 48 dagen duurt. Tijdens het vasten moet een persoon geestelijk worden gereinigd, bidden, alleen licht plantaardig voedsel eten en slechte gedachten opgeven. En op de dag van Pasen worden de tafels meestal gedekt met verschillende vlees- en feestgerechten. Traditioneel moeten paastaart, eieren en Pasen op Paasdag op tafel staan. Het is goed als ze tijdens de nachtdienst in de kerk worden ingewijd.

пасха=
пасха=

Katholiek Pasen in 2017

Het komt zelden voor dat katholiek en christelijk Pasen samenvallen. En 2017 is precies dat geworden. Katholiek Pasen 2017 wordt gevierd op 16 april. De diensten in de kerk beginnen donderdag vroeg. Voorbereiding op katholiek Pasen is vergelijkbaar met orthodox. Mensen bereiden vakantiemaaltijden, schilderen en versieren eieren. Zuiverheid moet zowel in de gedachten van gelovigen als thuis zijn. Mensen nodigen elkaar uit om deze geweldige vakantie te vieren.

пасха=
пасха=

Joods Pascha in 2017

In Jeruzalem wordt Pasen beschouwd als een van de belangrijkste feestdagen. De Joden geloven dat het op deze dag, Pesach genaamd, was dat al hun mensen werden gered. De paasvakantie onder joden wordt groots gevierd met inachtneming van alle tradities. Jeruzalem is niet voor niets het centrum voor alle pelgrims die in God geloven. Het Joodse Pascha in 2017 wordt in april de hele week gevierd van 11 tot 17.

Naast de gedekte tafels, gebeden en kerkdiensten, is het de gewoonte dat de Joden op deze dag de armen helpen en de armen trakteren op voedsel.

Aanbevolen: