Hoe De Datum Van Pasen Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Van Pasen Te Berekenen
Hoe De Datum Van Pasen Te Berekenen

Video: Hoe De Datum Van Pasen Te Berekenen

Video: Hoe De Datum Van Pasen Te Berekenen
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, April
Anonim

De reden voor de discrepantie tussen de feestdagen die buiten de paascyclus vallen, is te wijten aan de verschillen in de kalenders. Volgens de Gregoriaanse stijl wonen er naast katholieken ook oosterse lokale kerken, en zijn de parochianen van de Russische, Jeruzalemse en Georgische kerken trouw aan de Juliaanse stijl. De grootste moeilijkheden houden verband met het bepalen van de data van de feestdagen van Pasen, Hemelvaart, Geest van de dag. Volgens de berekeningen van wetenschappers is de meest waarschijnlijke datum van de kruisiging 7 april 30 v. Chr.

Hoe de datum van Pasen te berekenen
Hoe de datum van Pasen te berekenen

instructies:

Stap 1

U kunt de paasdag berekenen die op een jaar in het verleden of in de toekomst valt. De algemene regel voor het berekenen van de datum van Pasen: Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de volle maan in de lente. Op zijn beurt is de lentevolle maan de eerste volle maan die optreedt na de lente-equinox. Als de volle maan van Pasen op een zondag valt, wordt Pasen op de volgende zondag gevierd. Dus, bepaal eerst de dag van de lente-equinox, bepaal dan de dichtstbijzijnde dag van de volle maan, volgend op de dag van de lente-equinox, en de paasdag zal de zondag zijn die volgt op de dag van de volle maan. Op basis van deze eenvoudige regel is de laatste datum voor Pasen 25 april 2038. De vroegste datum is 22 maart 2285.

Stap 2

De tweede manier om de paasdatum te bepalen, is een stapsgewijze instructie voor het uitvoeren van eenvoudige rekenkundige berekeningen. Zoek eerst de rest van het numerieke jaar gedeeld door 19. Ten tweede, zoek de rest van het numerieke jaar gedeeld door 4.

Stap 3

Vind de rest van het delen van de numerieke waarde van het jaar door 7. Vermenigvuldig vervolgens 19 met de eerste rest, deel het resultaat dan door 30 en vind de rest.

Vermenigvuldig nu 2 met de tweede rest, 4 met de derde rest, 6 met de vierde rest, tel alle resultaten bij elkaar op en tel er 6 bij op. Deel het resultaat door 7 en zoek de rest.

Stap 4

Als de som van de vierde rest en de vijfde rest kleiner is dan 9, dan valt Pasen in de maand maart en wordt de datum als volgt bepaald: tel de vierde rest, de vijfde rest en 22 op. Als de som van de vierde rest en de vijfde rest is meer dan 9, dan valt Pasen op april en is het Bepaal de datum als volgt: tel de vierde rest en de vijfde rest op en trek er 9 van af. Het algoritme is universeel, maar na 90 jaar zal het wat verandert, want vanaf 1 januari 2101 wordt het verschil tussen de oude en nieuwe stijlen groter, dan wordt het 14 dagen.

Aanbevolen: