Hoe De Datum Van Pasen Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Van Pasen Te Bepalen?
Hoe De Datum Van Pasen Te Bepalen?

Video: Hoe De Datum Van Pasen Te Bepalen?

Video: Hoe De Datum Van Pasen Te Bepalen?
Video: Zo ga je slim om met een erfenis of schenking • Kijker aan Z 2024, Mei
Anonim

Pasen wordt beschouwd als een van de grootste en meest gerespecteerde orthodoxe feestdagen. De feestdag wordt geassocieerd met de oudtestamentische gebeurtenis van de bevrijding van de joden uit de Egyptische slavernij. Toen passeerde de Engel des Doods, die de kinderen van de Egyptenaren doodde, de deuren van Joodse families die waren gemarkeerd met het bloed van de Pascha-ram. Sindsdien begon Pasen de overgang van dood naar leven te markeren. In de moderne zin is Pasen de dag van de opstanding van de zoon van God uit de doden. En hoewel het is gewijd aan een specifieke gebeurtenis die op een specifieke dag plaatsvond, wordt Pasen elk jaar op verschillende data gevierd, maar altijd op zondag. Het bisdom heeft zelfs een eigen methode om jaarlijks de paasdatum te bepalen.

Hoe de datum van Pasen te bepalen?
Hoe de datum van Pasen te bepalen?

Noodzakelijk

  • -maankalender;
  • -de gebruikelijke kalender;
  • -papier;
  • -pen.

instructies:

Stap 1

De voorbereidingen voor de viering van Pasen beginnen lang van tevoren. Het wordt voorafgegaan door Vergevingszondag en Grote Vasten. De feestdag zelf wordt de heldere opstanding van Christus genoemd. De betekenis van deze feestdag voor christenen over de hele wereld is dat Christus, door zijn opstanding, de fysieke dood van het lichaam veranderde in de voortzetting van het leven. Wanneer iemand na de dood voor God verschijnt en een nieuw leven voor hem begint. In dit geval is alles geheim, zelfs de dag waarop het gevierd zou moeten worden. De tabellen voor het berekenen van Pasen werden voor het eerst uitgevonden in de 2e eeuw na Christus. Maar ze waren niet nauwkeurig, aangezien Pasen een mobiele feestdag is. En hij beweegt in overeenstemming met de maankalender. En al in 280 na Chr. er werd besloten dat Pasen nooit eerder kon zijn dan de lente-equinox. Daarom is het gebruikelijk om de datum van hem te beschouwen.

Om te beginnen nemen we een gewone kalender en gebruiken deze om de dag van de lente-equinox te zoeken. Dit is de naam van een dag waarin de lengte van de dag en de lengte van de nacht twee identieke tijdsperioden zijn. In de regel wordt de dag van de lente-equinox 21 of 22 maart genoemd.

Stap 2

Vervolgens wordt de dichtstbijzijnde dag van de volle maan bepaald, die volgt op de lente-equinox.

Stap 3

Paaszondag valt altijd op de 7e dag van de week die volgt op de dag van volle maan. Het blijkt dus dat Pasen het vaakst in de eerste week van april valt. Wetenschappers hebben berekend en een voorspelling gemaakt voor de laatste Pasen, die de datum 25 april kan zijn. Op deze dag vieren we pas in 2038 de opstanding van de Heer.

Stap 4

Orthodox en Katholiek Pasen zijn iets anders, dus ofwel worden ze op dezelfde dag gevierd, ofwel Katholiek Pasen een week eerder. Dit komt doordat alleen de orthodoxe kerk het feest van de verrijzenis van de Heer volgens de oude kalender viert. En de hele westerse wereld doet het op een nieuwe manier. En vanwege dit verschil valt de viering van Pasen in de orthodoxe en katholieke wereld slechts eens in de zoveel jaar samen.

Aanbevolen: