Hoe De Datum Van De Naamdag Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Van De Naamdag Te Bepalen?
Hoe De Datum Van De Naamdag Te Bepalen?

Video: Hoe De Datum Van De Naamdag Te Bepalen?

Video: Hoe De Datum Van De Naamdag Te Bepalen?
Video: Excel 2016 - Datumkiezer 2024, Mei
Anonim

In de hoofden van veel van onze landgenoten is het concept van "naamdag" sterk geassocieerd met een verjaardag. Dit is niet altijd waar. Iedereen kan echter zonder problemen de datum van zijn verjaardag bepalen.

Hoe de datum van de naamdag te bepalen?
Hoe de datum van de naamdag te bepalen?

Noodzakelijk

orthodoxe kalender

instructies:

Stap 1

In het pre-revolutionaire Rusland werd de naam van het kind meestal gekozen op basis van de geboortedatum van de baby. De naamdag is immers niets meer dan de herdenkingsdag van deze of gene heilige. Dus noemden ze de pasgeborene bij deze naam in de hoop dat de heilige een persoon zijn hele leven zou betuttelen en beschermen. Zelfs als de ouders een andere naam kozen, werd de baby in de kerk toch gedoopt met de naam die in de kalender stond. Vroeger was er zelfs een gewoonte om twee namen te geven. Een daarvan is bij iedereen bekend en de tweede, die bij de doop wordt gegeven, is alleen bekend bij naaste familieleden.

Stap 2

Om de datum van uw naamdagen te weten te komen, koopt u een orthodoxe kalender met alle naamdagen in het jaar. U kunt deze informatie vinden op internet. Dit kunnen sites of artikelen zijn die gewijd zijn aan naamdagen of namen en hun betekenis. Voor sommige namen komt de dag van de engel meerdere keren per jaar voor, bijvoorbeeld Anna of Alexander. Kies in dit geval uit de beschikbare data de datum die het dichtst bij uw verjaardag ligt. De herdenkingsdagen van sommige heiligen, bijvoorbeeld Johannes de Doper, Sergius van Radonezh, Serafim van Sarov, worden respectievelijk meer dan één keer per jaar gevierd en naamdagen kunnen al deze dagen worden gevierd.

Stap 3

Er zijn echter ook veel namen die al lang gebruikelijk zijn in Rusland, die niet in de kalender te vinden zijn. Dit gebeurt met veel Latijnse en Slavische namen. In dit geval wordt de naam voor de doop van het kind gekozen door klank of een vergelijkbare betekenis. Dus Jeanne zal Joana, Angelica - Angelina, Svetlana - Fotinia heten. Egor of Yuri wordt George genoemd.

Stap 4

Bij het bepalen van de datum van Angel Day moet nog een nuance in acht worden genomen. In 2000 werden tijdens de Bisschoppenraad de namen van de nieuwe martelaren en biechtvaders van Rusland in de kalender opgenomen. Dus als een persoon vóór 2000 is gedoopt, wordt zijn patroonheilige gekozen uit degenen die vóór 2000 zijn verheerlijkt, maar als er daarna een is gekozen, kunt u kiezen uit de namen van de nieuwe martelaren, met de nadruk op de datum die het dichtst bij de verjaardag ligt.

Aanbevolen: