Hoe De Kwalificaties Van Een Fotograaf Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kwalificaties Van Een Fotograaf Te Bepalen?
Hoe De Kwalificaties Van Een Fotograaf Te Bepalen?

Video: Hoe De Kwalificaties Van Een Fotograaf Te Bepalen?

Video: Hoe De Kwalificaties Van Een Fotograaf Te Bepalen?
Video: 8 tips om snel beter/goed te worden in fotografie 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een goede fotograaf voor een evenement of voor een persoonlijke fotoshoot kan soms een hele lastige opgave zijn. Tegenwoordig is professionele en semi-professionele fotografie-apparatuur voor bijna iedereen beschikbaar, en dit brengt de opkomst van veel amateurs met zich mee in de gelederen van professionals.

Het belangrijkste voor een fotograaf is het vermogen om een goede foto te maken en een compositie correct op te bouwen
Het belangrijkste voor een fotograaf is het vermogen om een goede foto te maken en een compositie correct op te bouwen

Voor iemand die verre van technische subtiliteiten is, is het soms moeilijk om een keuze te maken voor de ene of de andere fotograaf. Om u niet te vergissen in uw beslissing en om te begrijpen welke kwalificaties een kandidaat heeft die een fotosessie voor u wil regelen, moet u op verschillende nuances letten.

Portfolio - het visitekaartje van de fotograaf

Elke professionele fotograaf moet een portfolio hebben met voorbeelden van zijn werk. Dit kan een persoonlijke site, blog of een community op een sociaal netwerk zijn.

Let op de kwantiteit en kwaliteit van de ingezonden werken. Als het er echt veel zijn en ze allemaal van hoog niveau zijn, is de fotograaf hoogstwaarschijnlijk een professional in zijn vakgebied. Als de fotograaf nog maar een paar voltooide fotosessies achter de rug heeft, maar alle foto's van goede kwaliteit en competente compositie zijn, staat u hoogstwaarschijnlijk voor een getalenteerd persoon die net met zijn werk begint.

Amateurfotografen zijn te herkennen aan het grote aantal werken in de portfolio, die niet van hoge kwaliteit zijn en interessante ideeën die tijdens de opnames worden gebruikt.

Let op de reviews van mensen die al met deze fotograaf te maken hebben gehad. Klanten die tevreden zijn met het geleverde werk vinden altijd een gratis minuutje om er een paar goede woorden over te schrijven.

Studio werkervaring

Anciënniteit en werkervaring zijn belangrijk, aangezien de professionele vaardigheden van mensen die zich bezighouden met creatief werk in de loop van de tijd verbeteren. Professionele fotografen verbeteren voortdurend hun vaardigheden, en dit kan gemakkelijk worden getraceerd door te kijken naar het werk van dezelfde persoon, uitgevoerd in verschillende jaren.

Ervaring in studiowerk is ook een goede graadmeter. Als een fotograaf samenwerkt met professionele studio's, ontwerp- of reclamebureaus, of een vaste werkplek heeft in zijn hoofdspecialisatie, wijst dit op de hoge kwaliteit van zijn werk.

Fotoverwerking

Een goede fotograaf doet de verwerking van zijn foto's altijd alleen. Denk goed na over het werk dat in het portfolio wordt gepresenteerd, evalueer de kwaliteit van de verwerking ervan of vraag de kandidaat gewoon naar de rol van uw fotograaf of hij aan de foto's werkt nadat hij alleen heeft geschoten.

Een amateur kan worden onderscheiden door onbewerkte foto's of foto's met duidelijke gebreken. Onnatuurlijke huidskleur in portretten, te donkere of te lichte foto's, de aanwezigheid van onnodige objecten in het frame - dit alles suggereert dat voor je het werk van een amateur is.

Fotografiegenres

Bij het kiezen van een professional voor een persoonlijke fotoshoot of het vastleggen van een evenement moet je letten op de genres waarin de fotograaf werkt. Als u op zoek bent naar portretten, kunt u dit het beste vragen aan iemand die gespecialiseerd is in portretten. Voor een bruiloft of ander feestelijk evenement is een fotograaf die vaak direct in dit genre werkzaam is geschikt.

Als de portfolio hoogwaardige werken van verschillende genres bevat: portretten, landschappen, bruiloften, reportages - hier is een professional met een breed profiel. U kunt bij elke bestelling veilig bij hem terecht.

Vertrouw op persoonlijke gevoelens

De meest effectieve methode om een goede fotograaf te kiezen, is door je eigen indrukken van zijn werk te analyseren. Als je de gepresenteerde afbeeldingen echt leuk vindt, heb je de wens om er lang naar te kijken, en de compositie en verwerking van de foto verheugt je - zorg ervoor dat je persoonlijk met de fotograaf praat.

Er zijn geen universele en beste professionals voor alle gelegenheden, omdat de behoeften van elke persoon individueel zijn. Praat met de fotograaf, leg hem je idee uit, vertel hem precies wat je van deze fotosessie verwacht en luister naar de mogelijkheden die hij je biedt. Als je denkt dat deze persoon echt in staat is om je wensen uit te laten komen, kun je ervan uitgaan dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Aanbevolen: