Wanneer Is De Naamdag Van Igor

Wanneer Is De Naamdag Van Igor
Wanneer Is De Naamdag Van Igor

Video: Wanneer Is De Naamdag Van Igor

Video: Wanneer Is De Naamdag Van Igor
Video: Igor Latakov 2024, Mei
Anonim

Mannen met de naam Igor vieren twee keer per jaar naamdagen. Tegelijkertijd is de orthodoxe heilige, de hemelse beschermheilige van deze mannen, één persoon, verheerlijkt in het aangezicht van de heiligen.

Wanneer is de naamdag van Igor
Wanneer is de naamdag van Igor

De patroonheilige van alle orthodoxe Igor is de Grote Prins van Chernigov Igor Olegovich. De herdenkingsdagen van deze heilige (respectievelijk de naamdag voor Igor) zijn 2 oktober en 18 juni.

De heilige prins Igor van Chernigov leefde in een moeilijke tijd voor Rusland - in de twaalfde eeuw. Dit was de periode waarin, volgens de woorden van het evangelie, de broer in opstand kwam tegen de broer en de kinderen hun ouders vermoordden. Onze staat ging door een tijd van versnippering van vorstendommen, interne conflicten en politieke absurditeiten.

De toekomstige prins ontving de heilige doop met de naam George. Nadat hij volwassen was geworden en een prins was geworden, was de heerser doordrenkt met de geest van interne meningsverschillen, nam hij deel aan het bloedvergieten en werd uiteindelijk de prins van Kiev. De bevolking van Kiev veroorzaakte echter onrust en zette Izyaslav, de heerser van Pereyaslavl, op tegen Igor. De prins van Kiev zat gevangen.

In gevangenschap herinnerde prins Igor zich zijn christelijke bestemming. Ik overdacht mijn leven en bracht oprecht berouw tot God. Deze spirituele verlichting bepaalde het verlangen van de prins om de wereld te verlaten na zijn vrijlating en monastieke tonsuur te nemen in het mannelijke Kiev Theodorov-klooster. In dit klooster legde de prins de kloostergeloften af en werd hij monnik met de naam Gabriël.

In het klooster werd de prins geascetiseerd in daden van vasten en gebed, werkte hard en vervulde gehoorzaamheid, groeiend in de grote deugden van zachtmoedigheid en nederigheid.

Al snel brak er opnieuw een burgeroorlog uit tussen de prinsen. Toen ze het bloedvergieten zagen, herinnerden de inwoners van Kiev zich plotseling hun vijandigheid jegens de familie Olegovich en besloten ze prins Igor te vermoorden. De mensen stormden de tempel van het klooster binnen en vonden de prins biddend tijdens de liturgie. De kerkdienst hield de verontwaardigde mensen niet tegen - de prins werd uit de tempel gesleept en vervolgens op brute wijze vermoord. Deze gebeurtenis vond plaats in 1147.

Het gedode lichaam van de prins werd overgebracht naar de tempel voor begrafenis. 'S Nachts gebeurde er een wonder in de kerk: de lampen zelf lichtten op boven het graf van de prins. Tijdens de begrafenis van de berouwvolle rechtvaardige man werd boven de tempel een lichtzuil gezien. Het verbazingwekkende fenomeen ging gepaard met donder en aardbevingen. Deze tekenen werden het bewijs van de gerechtigheid en heiligheid van de gezegende prins.

In 1150 werden de relieken van de rechtvaardigen plechtig overgebracht naar zijn geboorteland Chernigov. Ter ere van deze gebeurtenis werd op 18 juni een viering van de nagedachtenis van de gezegende prins georganiseerd.

Aanbevolen: