Wanneer Is De Dag Van De Oprichting Van De Legerluchtvaart Van Rusland?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Oprichting Van De Legerluchtvaart Van Rusland?
Wanneer Is De Dag Van De Oprichting Van De Legerluchtvaart Van Rusland?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Oprichting Van De Legerluchtvaart Van Rusland?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Oprichting Van De Legerluchtvaart Van Rusland?
Video: Onrust aan de oostgrens, gezien door een Russische bril | NOS op 3 2024, April
Anonim

De dag van de oprichting van de Russische legerluchtvaart is een gedenkwaardige datum, die wordt gevierd ter ere van de dag van de vorming van de eerste luchtvaarteenheid, die helikoptermachines omvat.

Wanneer is de dag van de oprichting van de legerluchtvaart van Rusland?
Wanneer is de dag van de oprichting van de legerluchtvaart van Rusland?

Geschiedenis van de oprichtingsdag van de legerluchtvaart

De dag van de oprichting van de legerluchtvaart in de Russische Federatie wordt traditioneel beschouwd als de dag waarop een speciale eenheid werd gevormd als onderdeel van het leger van de toenmalige Sovjet-Unie - een helikopterluchtvaarteskader, opgericht op basis van een militaire eenheid gebaseerd in de stad Serpukhov, regio Moskou. Dit gebeurde op 28 oktober 1948 en sindsdien wordt deze dag beschouwd als de datum van de oprichting van de militaire luchtvaart.

De belangrijkste eenheid die in de legerluchtvaart werd gebruikt, waren helikopters. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor het uitvoeren van niet-gevechtsmissies met betrekking tot de materiële ondersteuning van andere gevechtswapens, verkenningsmissies en de organisatie van communicatie tussen militaire eenheden. Later werden ze echter actief gebruikt als volwaardige gevechtseenheden en namen ze actief deel aan militaire operaties in Afghanistan en andere "hotspots".

Leger luchtvaart vandaag

Op dit moment, bij gebrek aan grootschalige militaire campagnes, is de belangrijkste taak van de militaire luchtvaart het waarborgen van de effectiviteit van trainingsactiviteiten voor verschillende soorten troepen tijdens oefeningen en manoeuvres. Tegenwoordig is de legerluchtvaart een integraal onderdeel van de luchtmacht van de Russische Federatie, maar het heeft deze status pas sinds 2003. Daarvoor maakte ze enige tijd deel uit van de grondtroepen.

De ruggengraat van de Russische militaire luchtvaart zijn nog steeds helikoptermachines. Tot op heden wordt de militaire luchtvaartvloot gevormd door acht hoofdmodellen van helikopters, waaronder gevechtsvoertuigen Ka-52, Mi-24, Mi-8, Mi-28N, Mi-26 en andere, die zijn ontworpen voor het uitvoeren van transport, gevechten, ondersteunende en andere functies. Echter. In het kader van de hervorming van de strijdkrachten van de Russische Federatie is het de bedoeling om de komende jaren de technologische basis van verschillende soorten troepen, waaronder transportluchtvaart, aanzienlijk te moderniseren. Het is dus de bedoeling dat tegen 2020 de militaire luchtvaartvloot zal worden aangevuld met nog zes modellen helikopters, wat de mogelijkheden en functionaliteit van deze militaire eenheid aanzienlijk zal uitbreiden.

Dienst in de gelederen van de legerluchtvaart is een van de meest eervolle en prestigieuze soorten militaire dienst. En op 28 oktober, de dag van de oprichting van de eerste luchtvaarteenheid, is het gebruikelijk om de bijbehorende professionele vakantie te vieren - Army Aviation Day. In 2013 vierde de Russische legerluchtvaart de 65e verjaardag van zijn oprichting.

Aanbevolen: