Omdat De Dag Van De Officier Wordt Gevierd In Rusland

Omdat De Dag Van De Officier Wordt Gevierd In Rusland
Omdat De Dag Van De Officier Wordt Gevierd In Rusland

Video: Omdat De Dag Van De Officier Wordt Gevierd In Rusland

Video: Omdat De Dag Van De Officier Wordt Gevierd In Rusland
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, April
Anonim

De afgelopen jaren viert Rusland op 21 augustus de dag van de officier. Tot nu toe is dit een onofficiële professionele feestdag, hoewel het in alle eerlijkheid plechtig zou moeten worden gevierd door het hele land met felicitaties van de hoogste functionarissen van Rusland, concerten, festivals en andere kleurrijke evenementen. Officieren vormen immers de ruggengraat van elk leger. Zij zijn het die verantwoordelijk zijn voor de algemene toestand, de naleving van strikte discipline en het niveau van gevechtstraining. De verdediging van de staat is onmogelijk zonder officieren.

Omdat de dag van de officier wordt gevierd in Rusland
Omdat de dag van de officier wordt gevierd in Rusland

De eerste buitenlandse officieren verschenen in Rusland in de jaren '30 van de 17e eeuw onder tsaar Mikhail Fedorovich Romanov, de grootvader van Peter de Grote. Ze dienden in de zogenaamde regimenten van de nieuwe orde, die geleidelijk de geweerregimenten zouden vervangen. Na de mislukte start van de Noordelijke Oorlog (1700-1721), begon Peter I nieuwe regimenten te rekruteren en Russische edelen aan te stellen op officiersposities. Om deze dienst prestigieus te maken, verleende Peter grote privileges aan de officieren. Zo had zelfs de eigenaar van de laagste officiersrang (luitenant) het recht op erfelijke adel. Om hetzelfde voorrecht te krijgen, moest een burgerambtenaar naar een veel hogere rang opklimmen.

Het officierskorps van Rusland bedekte zichzelf met niet-aflatende glorie in de veldslagen van de Noordelijke Oorlog, in de campagnes van de beroemde commandant Suvorov, in de patriottische oorlog van 1812, tijdens de verdediging van Sebastopol in 1854-1855. en in vele andere bedrijven. Een fatale rol in zijn lot speelde de Eerste Wereldoorlog, toen het personeel van het officierskorps enorme verliezen leed. Om hen goed te maken, begonnen officiersrangen massaal te worden toegewezen aan burgers die een opleiding hadden genoten in de vorm van een klassiek gymnasium of een echte school. Natuurlijk waren ze niet allemaal geschikt voor militaire dienst, wisten ze hoe ze discipline en orde onder hun ondergeschikten moesten handhaven. Dit was een van de redenen voor de Februarirevolutie van 1917 en vervolgens de Oktoberrevolutie.

Zelfs het woord "officier" zelf werd afgeschaft, vervangen door het woord "commandant". Schouderbanden werden vervangen door knoopsgaten met insignes in de vorm van driehoeken, vierkanten of rechthoeken. Topcommandanten (brigades, divisies, korpsen, legers) hadden insignes op hun kraag in de vorm van ruiten. De soorten troepen verschilden in de kleur van hun knoopsgaten.

Dit ging door tot het midden van de Grote Patriottische Oorlog, waarin Sovjet-militairen enorme heldenmoed en veerkracht toonden. Het commandokorps van het Rode Leger speelde een grote rol bij het afweren van de invasie van nazi-Duitsland. Om zijn verdiensten te markeren en zijn prestige te verhogen, werd begin 1943 een decreet uitgevaardigd, volgens welke de commandanten opnieuw officieren werden genoemd. De pre-revolutionaire insignes, inclusief schouderbanden, werden ook hersteld.

Er zijn deze feestdag geen culturele en amusementsevenementen. Sommige militaire garnizoenen organiseren echter op Officiersdag verschillende evenementen op het grondgebied van de militaire eenheid. Zo organiseert de luchtmacht op deze dag vluchten voor de bewoners van het garnizoen, hiervoor trekken de commandanten van de eenheden vliegclubs aan. Ook in het House of Officers worden concertprogramma's gehouden, waar jonge dansers, acteurs en de officieren zelf optreden.

Aanbevolen: