Wat Zijn Paasspellen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Paasspellen?
Wat Zijn Paasspellen?

Video: Wat Zijn Paasspellen?

Video: Wat Zijn Paasspellen?
Video: Game 11 Paasspel 2024, Mei
Anonim

Pasen is een heldere, vrolijke feestdag. Aan de vooravond was het gebruikelijk om paascakes te bakken en te heiligen, eieren te schilderen. Maar oude tradities zorgen niet alleen voor kerkbezoek en eten, maar ook voor een verscheidenheid aan entertainment en spelletjes. De meeste worden geassocieerd met gekleurde eieren - ze worden geslagen, gerold, verborgen …

Wat zijn paasspellen?
Wat zijn paasspellen?

instructies:

Stap 1

Het bekendste paasspel is het rollen van eieren. Het vereist een klein bord of een stuk karton - een "roller". Het is noodzakelijk om er kleurstoffen uit te rollen. De winnaar is degene wiens ei verder "wegloopt". Spelopties zijn mogelijk. Het is bijvoorbeeld een goed idee om verschillende prijzen onderaan het bord of karton te leggen. Wanneer een ei dat een speler aan het rollen is de prijs raakt, neemt de winnaar het.

Stap 2

Eieren testen voor fort is een ander populair paasplezier. De deelnemers aan het spel gaan tegenover elkaar zitten en rollen de kleurstoffen zodat ze tegen elkaar aan botsen. Wiens ei kraakt, verloor hij. De winnaar pakt het ei. Je kunt niet rollen, maar eieren gewoon tegen elkaar slaan. Degene die heel blijft, zal winnen. Als je medelijden hebt met het breken van paassymbolen, kun je ze niet verslaan, maar ze gewoon op een plat oppervlak draaien. De spelers draaien de eieren van een team waarvan het team langer zal draaien, dat heeft gewonnen en de kleurstoffen van de rivalen zal wegnemen.

Stap 3

Er zijn ook buitenspellen die traditioneel werden gespeeld en gespeeld met Pasen. Een estafetteloop bijvoorbeeld. Ze heeft twee eetlepels en twee gekleurde eieren nodig. Alle deelnemers zijn verdeeld in teams en staan in een rij. De eerste speler houdt een lepel met een ei in zijn hand en rent naar de finish en dan terug. Dan geeft hij de lepel met kleurstof door aan de tweede speler en alles wordt herhaald. Het team dat eerder de estafette voltooit, wint.

Stap 4

Een ander veelvoorkomend paasplezier is het vinden van eieren. Meestal verbergen volwassenen ze en zoeken kinderen ernaar. Wie het meeste vindt, wint. Je kunt een complex scenario ontwikkelen, de kinderen in verschillende teams verdelen, voor elk hints-schema's opstellen of gedichten schrijven die de plaatsen aangeven waar de kleine meisjes verborgen zijn. Of plaats een briefje naast elk ei waarin staat waar je het volgende moet zoeken. Een andere optie is om blindelings naar eieren te zoeken. De speler kijkt eerst waar de kleurstof ligt, bepaalt het aantal stappen ernaartoe, en dan blinddoeken ze hem, en hij moet naar het ei gaan en het pakken. Over het algemeen hangt het allemaal af van de verbeeldingskracht van de organisatoren van het spel.

Aanbevolen: