Feestdagen In Duitsland

Inhoudsopgave:

Feestdagen In Duitsland
Feestdagen In Duitsland

Video: Feestdagen In Duitsland

Video: Feestdagen In Duitsland
Video: Winterpret in Duitsland 2024, April
Anonim

Ondanks het wijdverbreide geloof dat Duitsers droge en pedante mensen zijn, houden de mensen van Duitsland ervan om plezier te hebben. Ze hebben veel meer vrije dagen en vakanties dan in veel andere Europese landen. Toegegeven, niet alle feestdagen worden op nationale schaal gevierd.

Feestdagen in Duitsland
Feestdagen in Duitsland

De deelstaten van Duitsland hebben voldoende onafhankelijkheid. Daarom heeft elk van hen zijn eigen feestdagen en weekenden. Natuurlijk kent het land ook nationale feestdagen, zoals Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen, Dag van de Arbeid (1 mei) en Duitse Eenheidsdag. Er zijn ook informele feestdagen die geen officiële vrije dagen zijn, maar die door veel inwoners van het land met plezier worden gevierd: Oktoberfest, Valentijnsdag, Halloween.

Nationale feestdagen

De dag van de Duitse Eenheid werd niet zo lang geleden voor het eerst gevierd - op 3 oktober 1990. Sindsdien is de dag van de officiële hereniging van de westelijke en oostelijke landen echter de belangrijkste nationale feestdag geworden. Toegegeven, het wordt nogal bescheiden gevierd. Door het hele land worden feestelijke bijeenkomsten georganiseerd, waarbij plechtige toespraken worden gehouden.

Kerstmis wordt in Duitsland 3 dagen gevierd - van 24 tot 26 december (kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag). Tegenwoordig is het in Duitse gezinnen gebruikelijk om geschenken te geven. Op kerstavond wordt Vainakhtsman vaak uitgenodigd om te bezoeken, die een exacte kopie is van de Russische Vader Vorst. Meestal handelen studenten die besluiten om extra geld te verdienen in deze hoedanigheid. Kerstmis wordt in Duitsland het meest gevierd.

De belangrijkste feestdag van het kerkelijk jaar is Pasen. De viering omvat Goede Vrijdag, Pasen en Tweede Paasdag. Pasen wordt altijd gevierd op de eerste zondag na de volle maan in de lente. Naast zaterdag en zondag zijn de vrije dagen vrijdag en maandag.

Volksvakanties in Duitsland

Nationale feestdagen in Duitsland zijn bijzonder helder en vrolijk. Allereerst kan dit worden toegeschreven aan het carnaval, dat het "vijfde seizoen" wordt genoemd. Vooral in de steden van het Rijnland vindt het carnaval prachtig plaats. In Keulen vindt de belangrijkste processie van narren en hansworsten plaats, genaamd "Mad Monday". Hier kun je mummers ontmoeten die gekleed zijn in de meest ongelooflijke kostuums, bijvoorbeeld een koe of een grafmonument.

Het beroemde Oktoberfest, een jaarlijks bierfestival in München, de hoofdstad van Beieren, is even populair. Het duurt 16 dagen, waarin talrijke gasten van het festival 5 miljoen liter bier drinken en meer dan 200 duizend paar varkensworst eten. Het programma van de vakantie omvat festiviteiten in klederdracht en concerten van fanfares.

De Duitsers hebben veel andere vakanties, omdat ze houden van en echt weten hoe ze plezier moeten hebben.

Aanbevolen: