Met Welk Nummer Begint Uraza?

Inhoudsopgave:

Met Welk Nummer Begint Uraza?
Met Welk Nummer Begint Uraza?

Video: Met Welk Nummer Begint Uraza?

Video: Met Welk Nummer Begint Uraza?
Video: Kardeşim Benim | Full HD İzle 2024, April
Anonim

Eid al-Adha is een van de oudste islamitische feestdagen, die meestal meerdere dagen op grote schaal wordt gevierd. Elk jaar wordt Uraza op een ander tijdstip gevierd, omdat het begin ervan afhangt van het einde van de achtste maand volgens de moslimkalender - Ramadan.

Met welk nummer begint Uraza?
Met welk nummer begint Uraza?

instructies:

Stap 1

Uraza wordt ook wel de feestdag van het verbreken van het vasten genoemd, omdat deze dag het einde markeert van de moeilijkste maand van het jaar voor moslims - Ramadan. Deze feestdag werd in 624 ingesteld door de profeet Mohammed en sindsdien wordt het strikt nageleefd door alle aanhangers van de islam. In veel landen wordt Eid al-Adha als een vrije dag beschouwd, omdat het tijdens deze feestdag verboden is om te werken.

Stap 2

In 2014 valt Uraza volgens de islamitische kalender op 28 juli en wordt traditioneel drie dagen lang gevierd van 28 tot 30 juli. Deze feestdag wordt voorafgegaan door de verplichte inzameling van aalmoezen voor de behoeftigen, die zakat wordt genoemd. Dit ritueel is een van de vijf pilaren van de islam en wordt daarom strikt nageleefd door alle aanhangers van deze religie.

Stap 3

Moslimfamilies beginnen zich binnen vier dagen voor te bereiden op Eid al-Adha. Huisvrouwen moeten hun huizen zorgvuldig schoonmaken, en niet te vergeten de schuur en het vee zelf schoon te maken, want voor de vakantie moet alles schitteren van netheid. Daarna ruimt elk gezinslid zichzelf op en kleedt zich altijd in schone kleren, zodat niets de viering van de belangrijkste dag op de moslimkalender zou overschaduwen. Welnu, aan de vooravond beginnen de gastvrouwen verschillende heerlijke gerechten te bereiden en deze in te wisselen voor andere lekkernijen met vrienden, familieleden en kennissen. Gekookte lekkernijen worden meestal door kinderen gedragen. Er wordt aangenomen dat het huis voor de vakantie naar eten moet ruiken.

Stap 4

De viering van Eid al-Adha begint met een speciaal gebed in alle moskeeën, dat een uur na zonsondergang plaatsvindt. Zowel mannen als vrouwen zijn daarbij aanwezig. Daarna keren moslims terug naar huis, trekken hun feestkleding aan en wachten op familieleden, vrienden en buren om het rijke feest te bezoeken. Op deze dag is het in moslimlanden niet gebruikelijk om te werken, daarom worden er vaak festiviteiten op straat gehouden en ontvangen de bewoners zelf niet alleen gasten, maar brengen ze later ook een tegenbezoek. Tijdens de viering van Eid al-Adha is het ook gebruikelijk om de graven van overleden dierbaren te bezoeken en elkaar om vergeving te vragen.

Aanbevolen: