Hoe Wordt Het Glasgow Music Festival Gehouden?

Hoe Wordt Het Glasgow Music Festival Gehouden?
Hoe Wordt Het Glasgow Music Festival Gehouden?

Video: Hoe Wordt Het Glasgow Music Festival Gehouden?

Video: Hoe Wordt Het Glasgow Music Festival Gehouden?
Video: Glasgow Music Festival TRNSMT 2021 2024, Mei
Anonim

De hoofdstad van Schotland is de oude stad Glasgow, een concertlocatie, op de podia waarvan constant muziekfestivals worden gehouden. Als je een liefhebber bent van muziek van verschillende stijlen en richtingen, voel je dan vrij om naar deze stad te gaan wanneer het jou uitkomt - je zult zeker op een interessant festival terechtkomen en in staat zijn om te kletsen met vrolijke, vrolijke en zeer vriendelijke Schotten.

Hoe wordt het Glasgow Music Festival gehouden?
Hoe wordt het Glasgow Music Festival gehouden?

Het Celtic Connections-festival is vooral populair bij toeristen, gasten van Glasgow en de Schotten zelf. Het vindt jaarlijks plaats vanaf half januari en duurt bijna drie weken. Het festival is gewijd aan de Keltische cultuur en muziek en wordt bijgewoond door een recordaantal artiesten die in verschillende muzikale richtingen werken, maar verenigd door één gemeenschappelijk thema - Keltisch.

Meestal nadert het aantal mensen dat op dit prestigieuze internationale muziekforum wil optreden de driehonderd. Niet alleen muzikanten uit verschillende delen van Schotland komen hier, maar ook degenen die Keltische muziek populair maken in Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada, Spanje en de VS.

Het Glasgow Music Festival, gewijd aan de oude en eeuwig jonge cultuur van de Kelten, brengt ongeveer 300 verschillende evenementen samen in zijn programma. Ze vinden plaats op podia en concertzalen, tentoonstellingen, seminars en vergaderingen.

De meeste uitvoeringen zijn te zien op de hoofdlocatie van het festival, de Royal Concert Hall. Hierop luisterden kijkers ooit naar wereldberoemde artiesten als Sinead O'Connor, Beth Nielsen Chapman, Joan Baez, Silly Wizard, Clannad, Alison Kraus, Bob Geldof, Shane McGowan, Evelyn Glennie en anderen.

Dit evenement wordt niet alleen gehouden als entertainment. Dit is een uitgebreid en zeer informatief educatief programma, in het kader waarvan meer dan 10 duizend schoolkinderen "lessen" volgen. Voor hen zijn de deuren van elk evenement dat op het festival plaatsvindt gratis open, en velen van hen hebben de kans om voor het eerst werken te horen die verband houden met de Keltische cultuur. In totaal wordt de stad tijdens het festival bezocht door 100 duizend toeristen, wat een grote hulp is voor de economie van Glasgow.

Op dit moment komen vertegenwoordigers van platenmaatschappijen van over de hele wereld naar Glasgow. Dit is een geweldige kans voor jonge Keltische muzikanten om naam te maken. Vaak eindigen festivalconcerten voor velen met het ondertekenen van contracten en deelname aan tours in verschillende steden en landen.

Aanbevolen: