Hoe Het Culinaire Festival Taste Of Stockholm Wordt Gehouden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Culinaire Festival Taste Of Stockholm Wordt Gehouden
Hoe Het Culinaire Festival Taste Of Stockholm Wordt Gehouden

Video: Hoe Het Culinaire Festival Taste Of Stockholm Wordt Gehouden

Video: Hoe Het Culinaire Festival Taste Of Stockholm Wordt Gehouden
Video: A Taste of Stockholm 2024, April
Anonim

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, organiseert vele festivals en feesten, ook voor fijnproevers. Onder hen kan men een evenement noemen als "Taste of Stockholm", dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Hoe wordt het foodfestival gehouden?
Hoe wordt het foodfestival gehouden?

instructies:

Stap 1

De traditie om dit culinaire festival te houden ontstond relatief recent - in de jaren negentig van de vorige eeuw. Aanvankelijk duurde het evenement één dag en werd het gehouden door verschillende restaurants in het Koninklijk Park van Stockholm. Daarna werd het programma flink uitgebreid. Het moderne festival duurt een week en omvat kokswedstrijden op een speciaal platform voor het publiek. De beste culinaire specialisten van het land worden uitgenodigd voor de wedstrijd, bijvoorbeeld de laureaten van de Paul Bocuse-prijs - een van de meest prestigieuze in de wereldrestaurantbusiness. Ook bekende buitenlandse chef-koks komen om deel te nemen.

Stap 2

De datum van het festival verandert elk jaar, maar valt meestal begin juni, wanneer de beste tijd in Scandinavië is qua weer. Dit is terecht, aangezien de meeste evenementen buiten plaatsvinden. In 2012 duurt de vakantie van 1 juni tot 6 juni. King's Park is elke dag open voor bezoekers van 11 uur 's ochtends tot 's avonds laat.

Stap 3

Naast het culinaire luik kreeg het evenement al snel een cultureel luik. In deze periode worden optredens georganiseerd door muziekgroepen uit verschillende richtingen, van popmuziek tot etnische motieven. Er wordt ook een plek om te dansen georganiseerd. Aan het einde van de jaren 2000 werd Taste of Stockholm gecombineerd met het jaarlijkse milieufestival, dat ook een extra aspect van natuurbescherming aan alle evenementen gaf.

Stap 4

De toegang tot het terrein waar het festival wordt gehouden is gratis voor toeschouwers. Je hoeft alleen te betalen voor eten en drinken, maar de meeste gerechten in het assortiment worden verkocht voor een zeer redelijke prijs van een paar euro. U kunt traditionele Zweedse gerechten proeven zoals Zweedse gehaktballen, surstremming - speciaal bereide vis. Daarnaast wordt het festival een platform om het publiek nieuwe recepten en culinaire trends aan te bieden.

Aanbevolen: