Hoe Het Verdi-festival In Praag Wordt Gehouden

Hoe Het Verdi-festival In Praag Wordt Gehouden
Hoe Het Verdi-festival In Praag Wordt Gehouden

Video: Hoe Het Verdi-festival In Praag Wordt Gehouden

Video: Hoe Het Verdi-festival In Praag Wordt Gehouden
Video: In de ziel van Felix Van de Maele (Collibra): over 100 problemen, grenzen verleggen u0026 authenticiteit 2024, Mei
Anonim

Traditioneel opent het Verdi Festival het seizoen van de Staatsopera in Praag. Dit festival wordt sinds 1993 jaarlijks gehouden en duurt ongeveer twee weken, meestal eind augustus en begin september. Tijdens het festival worden werken uitgevoerd van een van de meest vooraanstaande componisten ter wereld.

Hoe is het gedaan
Hoe is het gedaan

Het Tsjechische festival is vernoemd naar de Italiaanse componist Giuseppe Verdi. Zijn werk werd het hoogtepunt van de hele Italiaanse opera van de 19e eeuw. Geboren in hetzelfde jaar als Wagner, zijn toekomstige Duitse opera "tegenstander", creëerde hij 26 opera's en één requiem tijdens zijn leven.

Het festivalprogramma omvat in de regel verschillende genres: klassieke muziek, opera, jazz. Evenementen worden gehouden op verschillende concertlocaties in Praag. Festivalgasten kunnen niet alleen genieten van muziek en grandioze operavoorstellingen, maar ook van culturele attracties van de Tsjechische hoofdstad, zoals de Joodse wijk, de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein, dat de gebeurtenissen van de Praagse Lente van de 20e eeuw heeft overleefd.

Aanvankelijk stond het festival volledig in het teken van het werk van Verdi, maar nu hoor je werken van andere componisten. Dus in 2009 werd de vakantie geopend en afgesloten met de opera "Tosca" van Giacomo Puccini. In 2011 toonde het festival werken van Dvořák en Tsjaikovski.

Het Verdi Festival 2001 verdient speciale vermelding, ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Bohumil Gregor, dirigent en artistiek directeur van de Praagse Staatsopera. Op het negende festival in het centrum van de hoofdstad wandelden personages uit Verdi's opera's. Zo wilde de directie van de Staatsopera zoveel mogelijk burgers en toeristen naar het festival lokken.

La Traviata, Troubadour, Nabucco, Aida, Rigoletto, Masquerade Ball, Atilla - deze beroemde opera's van Giuseppe Verdi worden vaak op het festival uitgevoerd. Masquerade Ball, door de componist geschreven op een libretto van Antonio Somme en geschreven door de Franse toneelschrijver Eugene Scribe, werd lange tijd gecensureerd. Het vertelt over het detectiveverhaal van de moord op de Zweedse koning Gustav in de 18e eeuw. Verdi moest de opera verschillende keren opnieuw doen, omdat de censuur van Europese theaters niets wilde horen over het vermaken van het publiek met de "gefilmde" dood van de vorst.

Het programma van het evenement varieert van jaar tot jaar, waarbij de belangrijkste tradities behouden blijven. In 2012 opende het Verdi Festival op 19 augustus met de opera Troubadour, en op de 20ste speelden ze Rigoletto. Op 21 en 24 augustus kregen de gasten "La Traviata" te zien, op 22 en 28 - "Nabucco". Eindelijk klonk "Aida" op 27 en 31 augustus, waarmee het festival werd afgesloten.

Aanbevolen: