Hoe Wordt De Dag Van Solidariteit In De Strijd Tegen Het Terrorisme Gehouden?

Hoe Wordt De Dag Van Solidariteit In De Strijd Tegen Het Terrorisme Gehouden?
Hoe Wordt De Dag Van Solidariteit In De Strijd Tegen Het Terrorisme Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Dag Van Solidariteit In De Strijd Tegen Het Terrorisme Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Dag Van Solidariteit In De Strijd Tegen Het Terrorisme Gehouden?
Video: Week tegen Racisme Klimaatracisme; wat is het? 2024, Mei
Anonim

Terrorisme is een van de ergste en lelijkste uitingen van politieke en religieuze onverdraagzaamheid. In Rusland eiste hij honderden levens, dus de strijd tegen hem houdt geen minuut op. De Dag van Solidariteit in de Strijd tegen Terrorisme verenigt mensen die bereid zijn om het uit alle macht te weerstaan.

Hoe wordt de Dag van Solidariteit in de strijd tegen het terrorisme gehouden?
Hoe wordt de Dag van Solidariteit in de strijd tegen het terrorisme gehouden?

De eerste pogingen om politieke doelen te bereiken door terreur werden in Rusland opgemerkt in de 19e eeuw; een van de bloedigste daden van die tijd was de moord op keizer Alexander II door de volkswil op 1 maart 1881. In 1911 werd de premier van het Russische rijk, Pjotr Stolypin, opnieuw het slachtoffer van terreur. Na de revolutie van 1917 verdween het terrorisme in Rusland gedurende vele jaren en kwam het pas weer op met de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Dit is heel begrijpelijk, aangezien de hoogtijdagen van het terrorisme altijd plaatsvinden in jaren van politieke en economische instabiliteit.

De ineenstorting van de USSR leidde tot een scherpe verergering van interetnische tegenstellingen, een aantal lokale conflicten braken uit op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie. Ze gingen ook niet voorbij aan het nieuwe Rusland, twee Tsjetsjeense oorlogen eisten niet alleen tienduizenden levens, maar leidden ook tot een golf van terrorisme in het land. De explosies van flatgebouwen in Moskou, de tragedie in het theatercentrum op Dubrovka, de inbeslagname van een school in Beslan - deze en andere terroristische daden werden bekend bij de hele wereld. Het waren de gebeurtenissen in Beslan in de eerste dagen van september 2004 die ertoe leidden dat in juli 2005 een besluit werd aangenomen om 3 september uit te roepen tot de dag van solidariteit in de strijd tegen het terrorisme.

Op deze dag herdenken in het hele land de slachtoffers van terroristische aanslagen, evenals al degenen die hun leven hebben gegeven in de strijd tegen dit kwaad. Kransen worden gelegd op de plaatsen van terroristische aanslagen, herdenkingsdiensten worden gehouden in kerken. In veel door terrorisme getroffen steden worden sociale en culturele evenementen gehouden, vergezeld van toespraken van publieke figuren, beroemde politici en vertegenwoordigers van de kunsten. Op deze dag toont de televisie films en televisieprogramma's gewijd aan de strijd tegen het terrorisme, die doen denken aan de ontoelaatbaarheid van uitingen van religieuze en etnische onverdraagzaamheid.

De bloei van terrorisme is direct gerelateerd aan de sociaal-economische situatie in het land, met zijn kracht. Hoe zwakker het land, hoe slechter de economische situatie, hoe luider de terroristen zich uitspreken. Statistieken tonen aan dat het aantal terroristische aanslagen in Rusland gestaag afneemt, hoewel het nog steeds onaanvaardbaar hoog blijft. De belangrijkste manier om terrorisme uit te bannen is om het te voorkomen. Terrorisme heeft, zoals elk fenomeen, zijn redenen, en het is met hen dat we in de eerste plaats moeten vechten. Het is alleen mogelijk om terrorisme uit te roeien door het ideologische en financiële steun te ontnemen en door de sociaal-economische situatie in de republieken van de noordelijke Kaukasus te normaliseren.

Aanbevolen: