Hoe Wordt De Baltische Dag Van De Eenheid Gehouden?

Hoe Wordt De Baltische Dag Van De Eenheid Gehouden?
Hoe Wordt De Baltische Dag Van De Eenheid Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Baltische Dag Van De Eenheid Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Baltische Dag Van De Eenheid Gehouden?
Video: Hoe triac te controleren 2024, April
Anonim

Baltic Unity Day is een internationale feestdag die jaarlijks op 22 september wordt gevierd. Het evenement is van groot belang voor Litouwers, Esten en Letten en omvat veel interessante evenementen.

Hoe wordt de Baltische Dag van de Eenheid gehouden?
Hoe wordt de Baltische Dag van de Eenheid gehouden?

De Dag van de Eenheid van de Baltische Staten heeft zijn eigen geschiedenis, geworteld in het diepe verleden. Op 22 september 1236 deden de monniken van de Orde van de Zwaardvechters en de kruisvaarders een gezamenlijke overval op Litouwen. Na een succesvolle aanval keerden de soldaten terug met een rijke buit, maar in de stad Saul werden ze ingehaald door de verenigde Baltische volkeren en vochten terug. Als gevolg van de slag stierf de meester en kon de Orde, die al 34 jaar dorpen beroofde en verbrandde, niet meer bijeenkomen. Sindsdien heeft deze dag de volkeren van Litouwen, Letland en Estland herinnerd aan hun gezamenlijke heroïsche verleden.

Baltic Unity Day is geen feestdag, het is een gewone werkdag. Desalniettemin bereiden landen niet alleen op deze dag amusementsevenementen voor, maar ook enkele dagen voor de vakantie. Het programma van het evenement biedt interessante discussies over het leven, de cultuur en de religie van de oude Letten, die meestal plaatsvinden in het Letse Nationaal Historisch Museum. Wetenschappers die verschillende aspecten van het leven van de stammen van de oude Balten bestuderen, nemen deel aan de discussie.

Op de Dag van de Eenheid van de Baltische Staten worden masterclasses gegeven over het maken van kinderspeelgoed, antieke sieraden en kledingstukken voor oude Letten. Iedereen kan deelnemen aan de les. En zodat de studenten zich niet zo vervelen om over hun handwerk te zitten, wacht na hen een concert met de deelname van folkloristische groepen.

Aan de vooravond van de gedenkwaardige dag organiseren de Baltische bibliotheken thematische tentoonstellingen over het leven van hun oude voorouders. Ze organiseren ook fototentoonstellingen met de oude culturele monumenten van de Baltische stammen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Elk jaar wordt in Litouwen het Vuur van Baltische Eenheid aangestoken op de Bastion-heuvel. De laaiende vlammen herinneren de inwoners van buurlanden eraan hoe sterk ze kunnen zijn door bij elkaar te blijven.

Aanbevolen: