Opstanding Van Christus - Pasen

Inhoudsopgave:

Opstanding Van Christus - Pasen
Opstanding Van Christus - Pasen

Video: Opstanding Van Christus - Pasen

Video: Opstanding Van Christus - Pasen
Video: De dood en opstanding van Jezus Christus, de Heiland | Johannes 18-21 | Nederlands - Dutch 2024, Mei
Anonim

Pasen of opstanding van Christus is de oudste christelijke feestdag, de belangrijkste feestdag van het liturgische jaar. Geïnstalleerd ter ere van de opstanding van Jezus Christus.

Opstanding van Christus - Pasen
Opstanding van Christus - Pasen

instructies:

Stap 1

Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de volle maan in de lente. De opstanding van Jezus Christus wordt gevierd. De viering van Pasen wordt geassocieerd met het naleven van speciale tradities en rituelen. Op Grote Donderdag, die in volkstradities 'puur' wordt genoemd, probeert elke orthodoxe persoon zich geestelijk te reinigen, de communie te ontvangen en het sacrament te ontvangen. Mensen vieren deze dag met de gewoonte om met water te reinigen - baden in een ijsgat, rivier, meer voor zonsopgang. Op deze dag maken ze het huis schoon en wassen en maken ze alles schoon. Vanaf Witte Donderdag beginnen ze zich voor te bereiden op de feesttafel, eieren te beschilderen, Pasen te koken, taarten te bakken, pannenkoeken, kleine producten van het beste tarwemeel met de afbeelding van kruisen, lammeren, jonge hanen, kippen, konijntjes, duiven, leeuweriken en honing peperkoek.

Beeld
Beeld

Stap 2

Lang voor de verschijning van Christus beschouwden de oude volkeren het ei als het prototype van het heelal - daaruit werd de wereld rondom de mens geboren. Onder de Slavische volkeren die het christendom hebben aangenomen, wordt het ei geassocieerd met de vruchtbaarheid van de aarde, met de wedergeboorte van de natuur in de lente. Het is een symbool van de zon en het leven. En om respect voor hem te tonen, beschilderen ze eieren. Volgens een oude traditie worden geverfde eieren gelegd op verse gekiemde groenten van haver, tarwe, die speciaal voor de vakantie worden ontkiemd. Het is gebruikelijk om met Pasen te dopen. Iedereen wisselt gekleurde eieren uit en kust elkaar drie keer.

Beeld
Beeld

Stap 3

Sinds de oudheid heeft de kerk een traditie ontwikkeld om de paasdienst 's avonds te vieren. Pasen vieren is natuurlijk niet alleen het bijwonen van een kerkdienst. Op Bright Week komen alle familieleden, vrienden, kennissen zeker op bezoek. Ouderen krijgen speciaal respect. Deze vakantie is altijd geliefd bij de mensen en er zijn veel gebruiken aan verbonden - ze geven elkaar speciale geschenken, versieren de tafel op een speciale manier, bereiden speciale traktaties. Christus is opgestaan! - en voor het hele universum begon een echte lente, een heldere, vreugdevolle ochtend van een nieuw leven. De opstanding van de Heer Jezus is de eerste echte overwinning van het leven op de dood.

Aanbevolen: