Hoe De Geboorte Van Christus Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geboorte Van Christus Te Vieren?
Hoe De Geboorte Van Christus Te Vieren?

Video: Hoe De Geboorte Van Christus Te Vieren?

Video: Hoe De Geboorte Van Christus Te Vieren?
Video: Kerstmis: Het pasgeboren kind gewikkeld in doeken 2024, April
Anonim

Na de Oktoberrevolutie werd Kerstmis, de belangrijkste wintervakantie van het Russische rijk, eigenlijk verboden. In de loop van de tijd zijn veel van de attributen van Kerstmis - de boom, huisdecoraties, geschenken en begroetingen - onderdeel geworden van de nieuwjaarsviering. En nadat 7 januari weer een officiële feestdag werd, willen velen deze feestdag vieren, maar weten niet hoe ze het correct moeten doen, in overeenstemming met de tradities.

Hoe de geboorte van Christus te vieren?
Hoe de geboorte van Christus te vieren?

instructies:

Stap 1

Kerst wordt traditioneel thuis gevierd met het gezin. Denk daarom na over de juiste woondecoratie. Een belangrijk symbool van Kerstmis is de boom. Het verschilt van het nieuwjaarsfeest doordat de top noodzakelijkerwijs een zespuntige ster moet zijn - een symbool van de ster van Bethlehem, die de wijzen naar de plaats van Christus' geboorte wees.

Stap 2

Naast de kerstboom kun je ook een kribbe gebruiken om je huis te versieren - dit is een compositie die de aanbidding van de wijzen uitbeeldt. De afbeelding van dit perceel in de vorm van beeldjes is in de eerste plaats relevant in de katholieke culturele traditie, maar desalniettemin is het redelijk consistent met de Russische traditionele geest van Kerstmis. De kwekerij kan zowel kant-en-klaar worden gekocht, hoewel het vrij moeilijk is om ze in Rusland te vinden, of om het zelf te maken.

Stap 3

Maak een kersttafel klaar. In het pre-revolutionaire Rusland werd Kerstmis gevierd op kerstavond, 6 januari. Dit is de laatste dag van de Geboortevastendag, dus er werden op deze dag alleen lentegerechten op tafel gezet. Je kunt de traditie behouden door een siroop te maken. Om dit te doen, moet je pap koken van gepelde tarwekorrels en er maanzaad aan toevoegen, fijngestampt met honing. Ook op kerstavond kunt u diverse vis- en groentegerechten serveren. Voor op tafel zelf kunt u vleesgerechten bereiden, bijvoorbeeld eend gevuld met appels. Ook kunt u diverse zoetigheden serveren, ook met recepten uit andere keukens. Een peperkoekhuis versierd met marsepein, een traditioneel Duits gerecht, kan een goede optie zijn voor een feestelijke tafel met deelname van kinderen. Voor Kerstmis bereiden de Fransen een speciale cake genaamd "Log" - een rol bedekt met chocolade en gestileerd als een boomstam.

Stap 4

Begin met vieren op de avond van 6 januari. Traditiegetrouw zitten ze op deze dag aan de feesttafel met het verschijnen van de eerste ster aan de hemel. Tot die tijd wordt op kerstavond meestal geen eten onthouden. Tegelijkertijd kun je kerstcadeaus uitwisselen. Als je een religieus persoon bent, woon dan de kerstdienst bij, een van de meest plechtige diensten van het jaar. Dan kun je de hele familie weer bij elkaar krijgen, al op 7 januari, om zelf kerst te vieren.

Stap 5

Een ander interessant kerstgebruik is kerstliederen. Kinderen en jongeren gingen op kerstavondavond gekleed in carnavalskostuums en gingen naar huis met liedjes, kerstliederen - speciale kerstliederen - en gefeliciteerd. In ruil daarvoor kregen ze eten van de eigenaren van het huis. In moderne stedelijke omstandigheden is het organiseren van zo'n evenement problematisch, maar het is mogelijk als je Kerstmis wilt vieren op een feest. U of uw kinderen kunnen felicitaties voorbereiden voor uw vrienden en kennissen, en dit kan ook een gelegenheid worden om kennis te maken met Russische volkstradities. De teksten van de kerstliederen zijn te vinden in thematische publicaties of op internetsites zoals Orthodoxy and Peace.

Aanbevolen: