Hoe Maak Je Een Musketierhoed?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Musketierhoed?
Hoe Maak Je Een Musketierhoed?

Video: Hoe Maak Je Een Musketierhoed?

Video: Hoe Maak Je Een Musketierhoed?
Video: MY EVERYDAY HIJAB TUTORIAL - Super EASY For Beginners! 2024, Mei
Anonim

Wie heeft de moed van de knappe d'Artagnan niet bewonderd en heeft niet met een zinkend hart de verbazingwekkende avonturen van zijn vrienden gevolgd? En velen droomden er waarschijnlijk van om minstens één keer in zijn plaats te zijn. En waarom niet - vooral als het carnaval nadert of je hebt besloten een optreden op te voeren?

-apart
-apart

Het is nodig

  • 2 vellen dik karton A-1
  • Nauw aansluitende stof - 1,5 m met een breedte van 140 of 150 cm
  • Plakken
  • Kompas
  • Lange liniaal
  • Potlood
  • Priem
  • Dikke naald met een groot oog
  • Draden # 1 of "sneeuwvlok"
  • Verschillende vogelveren

instructies:

Stap 1

Las de pasta voordat u aan het werk gaat, omdat deze moet afkoelen.

Meet de omtrek van je hoofd. Bereken de binnenste cirkel van het patroon met de formule R = l / 2 * 3, 14. Teken de cirkel op het karton.

Voeg 18-20 cm toe aan de resulterende straal en teken een grotere cirkel vanuit hetzelfde middelpunt. Gebruik een lange liniaal om de cirkel in tweeën te delen door een lijn door het midden te trekken. Leg opzij van de resulterende snijpunten lijnen met een grotere cirkel 2 cm in elke richting op de groeven. Verbind de resulterende punten met het snijpunt van de lijn met de kleinere cirkel.

Teken vanuit hetzelfde middelpunt nog een cirkel met een straal van ongeveer 2,5 cm kleiner dan de straal van de binnenste cirkel. Dit zal een toename van het lijmen zijn.

Knip een patroon uit. Knip de te lijmen cirkel op verschillende plaatsen met regelmatige tussenpozen uit aan de binnenste cirkel van de hoed. Snijd de kerflijnen in een hoek van ongeveer 45 graden

Teken op een ander vel karton een patroon voor de kroon en de onderkant. De kroon is een halve ring met radii van 10 en 28 cm Houd rekening met lijmen langs de bovenkant van de kroon en langs de zijsnede van de kroon.

Hoed patroon
Hoed patroon

Stap 2

Leg de stof met de verkeerde kant naar boven en breng alle details van het patroon erop over. Laat lijmtoeslagen aan de buiten- en binnenkant van de marges en aan de bovenkant van de kroon. Vergeet niet dat u twee identieke ringen voor de rand moet knippen. Houd bij degene waarmee u de bodem van de velden gaat lijmen rekening met het lijmen op de buiten- en binnenomtrek van de ring. Op de ring, die van bovenaf op de velden wordt gelijmd, wordt de toename alleen langs de binnenste cirkel gemaakt. De buitenomtrek van de bovenste ring is zeer netjes op maat gesneden. De onderkant van de hoed is ook gesneden zonder toeslagen. Op de kroon worden aan beide zijden toeslagen gemaakt.

Knip de details uit.

Stap 3

Lijm de kroon bij de naad aan elkaar en laat drogen. Lijm de onderkant op de bovenkant.

Steek de kroon in de binnenkant van de marges, zodat de vergoedingen voor het lijmen van de marges binnen de kroon liggen. Lijm in de kroon.

Laat de hoed drogen voordat u hem aanbrengt.

Stap 4

Plaats de pasta op het stuk stof dat bedoeld is voor de kroon. Plak het, buig de toeslagen aan de bovenkant van de marges en aan de onderkant. Grondig strijken en laten drogen.

Lijm de onderkant van de marges door de toeslagen in de kroon en over de bovenkant van de marges te vouwen. Droog je hoed.

Lijm de bovenkant van de marges.

Lijm de onderkant.

Laat de hoed drogen.

Naai de veren vast.

Aanbevolen: