Wanneer Is Het Kinderdag

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Het Kinderdag
Wanneer Is Het Kinderdag
Anonim

Kinderdag is een wereldwijde feestdag die is goedgekeurd door de Verenigde Naties om de belangen van kinderen te beschermen. Het is opmerkelijk dat deze feestdag niets te maken heeft met Kinderdag, die in Rusland op grote schaal wordt gevierd.

Wanneer is het kinderdag
Wanneer is het kinderdag

Wereldkinderdag

Wereldkinderdag is een bekende feestdag in de wereld, waarvan de geschiedenis meer dan 50 jaar teruggaat. Het begon allemaal met het feit dat de Verenigde Naties in 1954 tijdens hun reguliere vergadering, die toen was gewijd aan de bescherming van de rechten en belangen van kinderen, resolutie nr. 836 (IX) aannam. Daarin werd onder meer een initiatief geformuleerd om een Wereldkinderdag in te stellen, die sinds 1956 in alle landen zou worden gevierd.

Veel staten sloten zich gretig aan bij het VN-initiatief, vooral omdat de organisatie geen strikte regels en procedures opstelde voor het vieren van deze dag, waardoor de landen zelf konden beslissen hoe en wanneer dit te doen. Niettemin werd een paar jaar later een specifieke datum aangewezen als de aanbevolen datum - 20 november. Dit voorstel was te wijten aan het feit dat 20 november een vrij belangrijke datum werd op het gebied van de bescherming van de rechten en belangen van kinderen, aangezien op die dag in 1959 het belangrijkste internationale document op dit gebied werd aangenomen - de Verklaring van de Rechten van het kind. Dertig jaar later, in 1989, was de goedkeuring van een ander belangrijk document - het "Verdrag inzake de rechten van het kind" - al speciaal op deze datum gepland.

De algemeen aanvaarde naam van de nieuwe feestdag is de Engelstalige aanduiding "Universal Children's Day" geworden. Niettemin is er in elk land waar deze feestdag wordt gevierd, de geaccepteerde naam in de nationale taal, die in de regel letterlijk "Wereldkinderdag" betekent.

Wereldkinderdag in Rusland

In Rusland, zoals in veel landen van de wereld, is deze dag een belangrijke gelegenheid om de aandacht van het publiek en de staat te vestigen op de problemen van de kindertijd. Op deze dag worden dus een groot aantal educatieve en educatieve evenementen gehouden, die worden georganiseerd door specialisten in het werken met kinderen voor hun minder ervaren collega's en gewoon geïnteresseerde burgers. Daarnaast wordt er op deze dag veel aandacht besteed aan het organiseren van liefdadigheidsevenementen ter verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen die zich in ongunstige omstandigheden bevinden, bijvoorbeeld die hun ouders hebben verloren, die in wees- en weeshuizen zijn beland en anderen.

Desalniettemin staat Wereldkinderdag in Rusland beter bekend als een gedenkwaardige datum onder specialisten die met kinderen werken - leraren, maatschappelijk werkers en anderen. En voor gewone burgers, inclusief de kinderen zelf, is een andere feestdag nog beroemder en geliefder - Kinderdag, die traditioneel wordt gevierd op 1 juni.

Aanbevolen: