Geschiedenis Van De Vakantie Kinderdag

Inhoudsopgave:

Geschiedenis Van De Vakantie Kinderdag
Geschiedenis Van De Vakantie Kinderdag

Video: Geschiedenis Van De Vakantie Kinderdag

Video: Geschiedenis Van De Vakantie Kinderdag
Video: Fruitlied | Kinderliedjes | KINDERDAGVERBLIJF | Liedjes voor peuters en kleuters | Minidisco 2024, Maart
Anonim

Een van de meest vreugdevolle en wenselijke dagen voor elke student is 1 juni. Naast de eerste dag van de zomer en de langste vakantie, is het ook Internationale Kinderdag.

Geschiedenis van de vakantie Kinderdag
Geschiedenis van de vakantie Kinderdag

historische referentie

Ze zeggen dat kinderen de bloemen van het leven zijn. Het is niet te berekenen hoeveel van deze bloemen er tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebroken, ingedeukt en vertrapt. Het besluit om een dag ter herdenking van de kinderrechten in het leven te roepen werd al in 1925 genomen op de Wereldconferentie in Genève. Deze conferentie was gewijd aan het bevorderen van het welzijn van kinderen over de hele wereld.

En in feite dankt de feestdag zelf zijn bestaan aan de Internationale Democratische Federatie van Vrouwen. Deze organisatie, onder auspiciën van de VN, geïnspireerd door de nachtmerrieachtige gebeurtenissen van de oorlog van de jaren 40, legde in 1949 in Parijs de eed af: strijden voor de onvermoeibare handhaving van de internationale vrede als de belangrijkste waarborg voor de veiligheid, het geluk en het welzijn van kinderen -wezen. Even later, tijdens de Moskouse sessie van de IDFJ, die de besluiten van het tweede congres uitvoerde, werd de Internationale Kinderdag ingesteld.

Afrikaanse kinderen hebben, naast de internationale, hun eigen feestdag - de dag van het Afrikaanse kind. Het is een initiatief van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid. De aanleiding voor deze beslissing was de schietpartij in 1976 van een column van studenten en scholieren die pleitten voor het recht op onderwijs in hun moedertaal. Kinderdag in Afrika (zoals de feestdag in Europese landen wordt genoemd) werd opgericht in 1991 en wordt gevierd op 16 juni.

De eerste Internationale Kinderdag werd gevierd in 1950. In de Sovjet-Unie is het, net als in Rusland tegenwoordig, gebruikelijk om een vakantie te beginnen met toespraken en discussies die zijn gewijd aan het welzijn van het leven van kinderen. Op deze dag worden tal van liefdadigheidsconcerten georganiseerd, beginnen en eindigen campagnes om de problemen op te lossen van kinderen die zich in een moeilijke levenssituatie bevinden. Het programma van culturele evenementen van de vakantie omvat sportwedstrijden voor kinderen, de organisatie van educatieve sites, de vertoning van speciale speelfilms en andere amusementsprogramma's. Niet alleen kinderen zijn actief betrokken, maar ook hun ouders.

Waarom 1 juni?

De geschiedenis van de vakantie verbergt slechts één feit: waarom 1 juni werd gekozen als de datum van de vakantie. De mening die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, schrijft dit toe aan de glorie van de consul-generaal van China, die deze functie in 1925 bekleedde. Op 1 juni verzamelde hij een groep weeskinderen en organiseerde voor hen een speciaal, kleurrijk feest - Duan-wu Jie, het Drakenbootfestival. Door sommigen, waarschijnlijk gelukkig toeval, viel de datum van de viering samen met de datum van de "kinderconferentie" in Genève. Het toeval werd als significant beschouwd en werd gekozen voor de internationale feestdag op 1 juni.

Aanbevolen: