Nieuwjaar In Het Russisch

Nieuwjaar In Het Russisch
Nieuwjaar In Het Russisch

Video: Nieuwjaar In Het Russisch

Video: Nieuwjaar In Het Russisch
Video: Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar - in het Russisch 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een speciale feestdag in de Russische traditie. Zelfs Peter I gaf opdracht om het nieuwe jaar op 1 januari te vieren met plezier en drinken. Sindsdien hebben mensen het verbond van de eerste Russische keizer heilig eer aangedaan en genieten ze van drinken, een hapje eten en zich verheugen.

Sovjet nieuwjaarskaart
Sovjet nieuwjaarskaart

Maar de echte hoogtijdagen van de nieuwjaarsvieringen vielen in de Sovjettijd. Vóór de Oktoberrevolutie was de belangrijkste wintervakantie de geboorte van Christus. De bolsjewieken, die een hekel hadden aan religie, verboden de viering van Kerstmis, het versieren van de kerstboom en alles wat met de feestdag te maken had. Na de dood van Lenin werd de houding ten opzichte van pre-revolutionaire tradities een beetje zachter en mocht de kerstboom worden versierd, maar niet voor Kerstmis, maar voor het nieuwe jaar.

Tegen de tijd van de ineenstorting van de USSR waren er al speciale nieuwjaarstradities ontwikkeld, waaronder, naast het versieren van de kerstboom en een feestelijk diner, veel tradities zoals het kijken naar de film "Irony of Fate of Enjoy Your Bath", het staatshoofd feliciteren, familie Olivier-salade koken in een of andere configuratie, haring onder een bontjas en sandwiches met kaviaar, de onmisbare katoen "Sovjet-champagne" op het klokkenspel. Bovendien is de Russische traditie van het vieren van het nieuwe jaar ondenkbaar zonder de lancering van vuurwerk, vuurwerk, telefoontjes met felicitaties aan familieleden en vrienden, wat de reden is waarom oude telefoonnetwerken vaak "vielen" in kleine steden.

Als er kinderen in huis zijn, worden er vaak kunstenaars voor hen geroepen, vermomd als de kerstman en Snegurochka, van wie het als een goede vorm wordt beschouwd om ze goed te behandelen, zonder acht te slaan op de protesten van de ongelukkigen. Tijdens het bezoek van de kerstman en zijn kleindochters lezen kinderen een rijmpje of zingen ze een liedje, waarna ze een cadeau krijgen dat eerder door hun ouders is gekocht en dat de bebaarde tovenaar uit zijn tas haalt.

De Russische tradities van het vieren van het nieuwe jaar hebben wortel geschoten onder alle volkeren die in Rusland wonen, ongeacht nationaliteit en religie. Zo vieren veel Joden uit Rusland die naar Israël zijn geëmigreerd nog steeds hun favoriete wintervakantie door een fles champagne te openen voor het klokkenspel. Emigranten uit Rusland over de hele wereld verkleden zich als grootvader Frost, zingen "A Christmas tree was born in the forest", en 's morgens na de vakantie kijken ze met hun kinderen naar "Winter in Prostokvashino".

Aanbevolen: