Finse Saunaregels

Inhoudsopgave:

Finse Saunaregels
Finse Saunaregels

Video: Finse Saunaregels

Video: Finse Saunaregels
Video: Hanolux - Hoe werkt een Finse sauna? 2024, April
Anonim

De Finse sauna, hoewel nuttig, vereist verplichte naleving van de regels van zijn bezoek. Vaak kunnen door hun overtreding onaangename situaties ontstaan, die leiden tot een verslechtering van het welzijn.

Finse saunaregels
Finse saunaregels

Waar te beginnen?

Allereerst moet je je lichaam reinigen door onder de douche te gaan. Dit is zowel hygiënisch voor de persoon zelf als respectvol naar anderen toe. Veeg droog na het wassen. Alleen dan kun je het stoombad betreden. Op het lichaam moet er een laken zijn van natuurlijk materiaal en een vilten hoed, die het hoofd en het haar beschermt tegen oververhitting, en de oren - tegen brandwonden door hete lucht.

Door een zwembroek of een zwempak aan te trekken, creëert een persoon een extra belasting voor het lichaam, omdat dergelijke kleding meestal van synthetische materialen wordt genaaid.

Hoe vaak mag je naar een Finse sauna?

Er zijn geen duidelijk gereguleerde normen op dit gebied. Toevallig wordt de Finse sauna vooral drie keer bezocht. Als het lichaam het meer kan weerstaan, zal niemand het verbieden.

Hoe stomen in een Finse sauna?

Om uw gezondheid niet te schaden, is het belangrijk om elke fase correct te voltooien:

  1. Tijdens de eerste invoer mag u niet alleen op de onderste plank of direct op de bovenste plank zitten of liggen. De essentie is om gelijkmatig, langzaam, het hele lichaam op te warmen en te zweten. Dus in het eerste geval heeft de procedure geen zin, en in het tweede geval zal dit leiden tot een snelle thermische schok, omdat de hete lucht bovenaan staat. Verhoog de temperatuur niet dramatisch en geef de stenen regelmatig water. Alles moet geleidelijk gebeuren. In een Finse sauna kun je niet door je mond ademen. Na de eerste toegang, die niet langer dan vijf minuten duurt, moet u een koele douche nemen en pas daarna in het zwembad duiken. Een kwartiertje rusten is voldoende.
  2. Als het lichaam goed is opgewarmd en zich heeft aangepast aan de hoge temperatuur, kun je de volgende keer langer een stoombad nemen. Rust en een koele douche zijn een must. Bovendien moet de temperatuur van het water erin elke keer lager zijn.

Mag je de dag voor of tijdens een bezoek aan de Finse sauna eten en drinken?

Voordat u naar de Finse sauna gaat, kunt u uiterlijk twee uur van tevoren een lichte snack nemen om het hart niet te overbelasten. In de stoomkamer zelf heeft de inname van voedsel, en vooral alcohol, een nadelig effect op de gezondheidstoestand. Na de ingreep moet je ook niet meteen naar de koelkast rennen.

En je kunt drinken, en zelfs nodig hebben. Omdat er meer zweten is, moet het vochtverlies worden aangevuld, zodat het lichaam geen tijd heeft om het op te merken. U kunt voor de ingreep een paar glazen water drinken. Aan het einde zou de hoeveelheid vloeistof groter moeten zijn. Het wordt aanbevolen om niet-koud water te drinken tussen bezoeken, wat meer transpiratie bevordert.

Een goed verblijf in een Finse sauna zal een zeer gunstig effect hebben op een persoon, hem ontspannen en hem helpen zich verfrist te voelen.

Aanbevolen: