Hoe Halloween Wordt Gevierd In Rusland

Inhoudsopgave:

Hoe Halloween Wordt Gevierd In Rusland
Hoe Halloween Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Halloween Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Halloween Wordt Gevierd In Rusland
Video: Dutch Holidays - Halloween 2024, Mei
Anonim

Halloween is een feestdag die tot voor kort vooral in de Verenigde Staten en Engelstalige landen werd gevierd. Sinds het einde van de 20e eeuw heeft de traditie van het vieren van Halloween zich verspreid naar andere Europese landen. Ze kwam ook naar Rusland, hoewel het debat over de vraag of het de moeite waard is om deze feestdag te vieren, vreemd aan het land, nog steeds aan de gang is.

Hoe Halloween wordt gevierd in Rusland
Hoe Halloween wordt gevierd in Rusland

instructies:

Stap 1

Halloween, ook wel Allerheiligen genoemd, wordt gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november. De vakantie heeft oude tradities, waarvan de wortels te vinden zijn in de heidense overtuigingen van de Kelten die het grondgebied van het moderne Ierland bewoonden.

Stap 2

In verschillende landen wordt Halloween op totaal verschillende manieren gevierd. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld schiet de verkoop van snoep en verkleedkleding omhoog voor Halloween. Kinderen, verkleed als pompoenen, geesten of heksen, gaan van huis tot huis en stellen de traditionele vraag: "Een grap of een traktatie?" - en in de regel ontvangen ze snoep van de eigenaren. In Europa zijn de belangrijkste kenmerken van de vakantie vaak brood en water, waarmee mensen hun overleden familieleden herdenken.

Stap 3

Het is interessant dat er in het oude Rusland ook een feestdag was die vergelijkbaar was met Halloween. Het heette Spirits Day en werd gevierd op de eerste maandag na Trinitatis. De carnavalsoptocht ging, begeleid door een accordeon en balalaika, naar het veld, waar de ceremonie van afscheid van de lente plaatsvond.

Stap 4

In het moderne Rusland is Halloween nog niet zo lang geleden verschenen, dus de populariteit ervan is nog niet vergelijkbaar met de populariteit van de feestdag in het Westen. Hij heeft echter al aardig wat fans gevonden, onder wie de jeugd de boventoon voert.

Stap 5

Veel nachtclubs houden kerstfeesten voorafgaand aan Halloween. De hal is ingericht in de traditionele kleuren van de vakantie - zwart en oranje. Een verplicht attribuut zijn de traditionele pompoenvormige lantaarns met gebeeldhouwde ogen en mond - de zogenaamde "Jack the Lantern".

Stap 6

Het amusementsprogramma is meestal gebaseerd op uitvoeringen van zangers en muzikanten in de kostuums van "demonische" personages, evenals verschillende trucs die verband houden met vuur. Er worden wedstrijden gehouden voor het meest spectaculaire carnavalskostuum of de meest angstaanjagende grimas. Meestal heerst er op zulke feestjes plezier, vergezeld van zogenaamd "vreselijke" grappen en praktische grappen.

Stap 7

De Russisch-orthodoxe kerk heeft een extreem negatieve houding ten opzichte van de viering van Halloween, in de overtuiging dat haar rituelen mensen oproepen om samen te werken met het kwaad. Neem Halloween echter niet al te serieus; voor de meeste mensen is het gewoon een excuus om plezier te hebben. Het belangrijkste is om te geloven dat het goede uiteindelijk triomfeert over het kwade. Je herinnert je ook de prachtige cartoon van Tim Burton en Henry Celick "The Nightmare Before Christmas", waarin absoluut vriendelijke en grappige monsters uit de stad Halloween acteren, dromend, zoals de kerstman, om mensen een vakantie te geven.

Aanbevolen: