Hoe Poesjkindag Wordt Gevierd In Rusland

Hoe Poesjkindag Wordt Gevierd In Rusland
Hoe Poesjkindag Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Poesjkindag Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Poesjkindag Wordt Gevierd In Rusland
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, April
Anonim

Pushkin-dag in Rusland wordt gevierd op 6 juni - de verjaardag van de wereldberoemde dichter. Feestelijke evenementen worden zowel in de centrale steden van het land als in kleine steden gehouden.

Hoe Poesjkindag wordt gevierd in Rusland
Hoe Poesjkindag wordt gevierd in Rusland

In Moskou beginnen de vieringen met de openingsceremonie van Poesjkindag in het hart van de hoofdstad - op het Poesjkinplein. Het leggen van bloemen bij het monument voor de dichter vindt plaats, waarna een literair en muzikaal concert begint. Het wordt bijgewoond door lezers, vooraanstaande literaire figuren, evenals muziekgroepen.

In St. Petersburg wordt Poesjkindag in Rusland op grote schaal gevierd. De belangrijkste stadsvakantie voor bewoners en gasten wordt georganiseerd op het Kunstplein, waar een monument voor de dichter is opgericht. Beroemde theater- en filmacteurs (Anna Kovalchuk, Svetlana Kryuchkova, Sergei Migitsko, etc.) treden op op het opgerichte podium. Zo lazen ze in 2012 de beroemde sprookjes van A. S. Poesjkin. De actie gaat gepaard met een theatrale kostuumvoorstelling.

In andere delen van St. Petersburg worden nog meer locaties gebouwd: in Gostiny Dvor, aan de oever van het Griboyedov-kanaal, op de kruising van de Mikhailovskaya-straat en de Nevsky Prospekt. Daar wordt het publiek theatrale gekostumeerde uitvoeringen getoond op basis van het werk van Pushkin, spelwedstrijden, straatuitvoeringen, interessant voor zowel kinderen als volwassenen.

Naast grote steden wordt Pushkin-dag in Rusland gevierd in kleine nederzettingen die nauw verbonden zijn met het leven van de dichter. Zo worden er festiviteiten georganiseerd in de regio Leningrad in het dorp Kobrino, district Gatchinsky. Er is een museum in het huis van de oppas van de grote dichter Arina Rodionovna, in de buurt waarvan een podium wordt gebouwd, waar een volksvakantie plaatsvindt - een festiviteit voor iedereen.

Andere plaatsen in de regio die geassocieerd worden met de naam A. S. worden op deze dag niet vergeten. Pushkin: het dorp Vyra (museum "Huis van de stationsbouwer") en het museumlandgoed "Suida". Historisch gezien behoorden deze plaatsen toe aan de voorouders van Alexander Sergejevitsj, de familie Hannibals. Nu worden hier jaarlijks grootschalige evenementen gehouden die verband houden met de Pushkin-dag in Rusland.

Op deze dag worden door het hele land theatrale evenementen gehouden, waarbij beroemde artiesten, artiesten - lezers, muziekgroepen werken uitvoeren op basis van de gedichten van de dichter. Voor de allerkleinsten worden er wedstrijden, spelletjes, optredens op basis van bekende en favoriete sprookjes georganiseerd.

Aanbevolen: