Hoe Metallurgist Day Wordt Gevierd In Rusland

Hoe Metallurgist Day Wordt Gevierd In Rusland
Hoe Metallurgist Day Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Metallurgist Day Wordt Gevierd In Rusland

Video: Hoe Metallurgist Day Wordt Gevierd In Rusland
Video: Magnitogorsk Metallurgical And Steel Mills (1960) 2024, April
Anonim

Metallurgie is een van de belangrijkste takken van de zware industrie. Het behandelt de processen van het extraheren van metalen uit erts en andere materialen, het veranderen van de chemische samenstelling van een stof, het verbeteren van de structuur en eigenschappen van metaallegeringen en het geven van de gewenste vorm aan het metaal. Metallurgen die apparatuur, gereedschappen en verschillende metalen producten produceren, leveren het werk van bijna alle ondernemingen in de zware en lichte industrie.

Hoe Metallurgist Day wordt gevierd in Rusland
Hoe Metallurgist Day wordt gevierd in Rusland

De geschiedenis van de metallurgische productie in Rusland gaat terug tot de late 18e - vroege 19e eeuw. De oudste ondernemingen in de industrie zijn de beroemde metallurgische fabrieken van Siberië en de Oeral. Gedurende de 19e eeuw bleef de metallurgie een van de belangrijkste takken van de nationale economie van Rusland, maar arbeiders in deze industrie hadden op dat moment geen eigen professionele vakantie.

Pas in de 20e eeuw, op 28 september 1957, na de succesvolle industrialisatie en overwinning in de Grote Patriottische Oorlog, stelde het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR de All-Union Day of the Metallurgist in, die jaarlijks op de derde dag werd gevierd. zondag van juli. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie bleef de professionele vakantie van metaalbewerkers in Rusland en andere GOS-landen, waar de metallurgische industrie een leidende rol speelt.

Moderne metallurgische ondernemingen leveren producten van uitstekende kwaliteit voor de binnenlandse markt in binnen- en buitenland, voeren actief verschillende sociale projecten uit, nemen deel aan het leven van steden en regio's, verlenen liefdadigheidshulp aan sociale instellingen en ondersteunen getalenteerde jongeren.

Tegenwoordig is de feestdag van de metaalbewerker, die ook elke derde zondag van juli wordt gevierd, niet langer een puur professionele datum. Tegenwoordig wordt deze dag op grote schaal gevierd door hele steden, waarvan de belangrijkste industriële tak de metallurgie is. De Dag van de Metallurg wordt op speciale schaal gehouden in Chelyabinsk, Lipetsk, Magnitogorsk, Cherepovets en andere grote industriële centra.

Op deze feestdag is het gebruikelijk om de beste metallurgische specialisten te eren, om werknemers in de industrie te belonen die de hoogste prestaties hebben geleverd in hun moeilijke vak. Op federaal niveau worden jaarlijks de eretitels "Honored Metallurgist of the Russian Federation" uitgereikt. Veel ondernemingen organiseren op hun locaties professionele vaardigheidswedstrijden, met als doel de beste werknemers in de metallurgische industrie te belonen.

Aanbevolen: