Hoe Kies Je Een Trouwjurk?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Trouwjurk?
Hoe Kies Je Een Trouwjurk?

Video: Hoe Kies Je Een Trouwjurk?

Video: Hoe Kies Je Een Trouwjurk?
Video: Hoe kies je bruidssieraden bij je trouwjurk? 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig is de keuze aan trouwjurken enorm. In winkels kun je een outfit kiezen in elke kleur, snit, lengte. Over het algemeen kun je vandaag in het kadaster verschijnen in gotische kleding, zelfs in de jurk van Leia Organo - er zijn geen beperkingen. Maar als je gaat trouwen, dan moeten er toch enkele regels gevolgd worden.

Hoe kies je een trouwjurk?
Hoe kies je een trouwjurk?

instructies:

Stap 1

Het eerste waar je op moet letten, is de kleur van de trouwjurk. Het moet wit of een andere lichte kleur zijn. Natuurlijk kiezen bruiden meestal voor een witte jurk. Maar nu is het niet ongewoon om een pasgetrouwde te zien in een rode, groene, paarse jurk. Voor een bruiloft zijn deze kleuren absoluut niet geschikt. De jurk van de bruid mag niet te licht of te donker zijn. Naast de traditionele witte kleur zijn beige, ivoor, lichtblauw, roze, crème toegestaan. Er is echter één "maar". Vaak besluiten paren die al enkele jaren wettelijk getrouwd zijn en vaak al kinderen hebben, te trouwen. En in dit geval raden priesters meestal aan om geen witte jurk te kiezen. De essentie van de sneeuwwitte jurk van de bruid zit immers in haar onschuld, ook al is dat niet zo. Daarom ziet een bruid met kinderen, zwanger of gewoon getrouwd voor een lange tijd in een witte jurk er vreemd uit volgens de normen van de kerk. In dit geval zijn alle andere lichte tinten de beste keuze.

Stap 2

De tweede nuance is dat de trouwjurk niet te open mag zijn. Halslijn, open schouders en rug zijn niet welkom in de kerk. De lengte mag niet hoger zijn dan de knie. Natuurlijk wil elke bruid er op het kadaster en op het huwelijksfeest mooi en sexy uitzien, en het is jammer om haar figuur in een gesloten jurk te verbergen. Zeker als de zomer warm is. Er zijn twee manieren om uit deze situatie te komen. Je kunt twee jurken kopen - een voor een huwelijksfeest en een voor een bruiloft. Toegegeven, deze optie is erg duur, en niet elk meisje kan zich zo'n luxe veroorloven. Maar er is een andere uitweg - in de kerk om alle "onbescheidenheid" te bedekken met een bolero, een cape, een stola. De schouders kunnen bedekt worden met een vallende sluier. Als je handen open zijn, moet je handschoenen tot ellebooglengte voor de jurk kiezen.

Stap 3

Wat betreft het materiaal waaruit de trouwjurk moet worden genaaid, zijn er geen beperkingen. Maar alle soorten strass-steentjes, kralen en andere glanzende en iriserende details zouden weinig of helemaal niet moeten zijn. Maar dit betekent niet dat de jurk volledig eenvoudig en onopvallend moet zijn. Kies gerust satijn, chiffon, kant. De populaire jurken van tegenwoordig met een volumineuze rok aan ringen zijn toegestaan, maar buitensporige pracht is nog steeds niet nodig. In het Westen is een vrij populair kenmerk van een trouwjurk een lange trein. Dit is natuurlijk mooi, maar dit attribuut heeft niets te maken met de orthodoxe traditie en is meer geschikt voor een bruiloft in de katholieke kerk.

Stap 4

Zoals u weet, mag een vrouw de kerk alleen betreden met haar hoofd bedekt. Daarom moet er tijdens de huwelijksceremonie een sluier op het hoofd van de bruid zijn, of een stola, een gassjaal. Maar een hoed als hoofdtooi is niet erg geschikt omdat er kronen - kerkkronen - over de hoofden van het bruidspaar worden gehouden, vandaar dat de ceremonie deze naam draagt. Als de bruid een hoed op haar hoofd heeft, is dat elementair onhandig.

Aanbevolen: