Omdat Verjaardagen Worden Gevierd Geboren Op 29 Februari

Inhoudsopgave:

Omdat Verjaardagen Worden Gevierd Geboren Op 29 Februari
Omdat Verjaardagen Worden Gevierd Geboren Op 29 Februari

Video: Omdat Verjaardagen Worden Gevierd Geboren Op 29 Februari

Video: Omdat Verjaardagen Worden Gevierd Geboren Op 29 Februari
Video: 29 februari Schrikkeldag 2024, April
Anonim

Volgens statistieken werden op 29 februari ongeveer vier miljoen inwoners van de aarde geboren. Natuurlijk is het niet in alle landen gebruikelijk om een verjaardag te vieren, dus veel van deze gelukkige mensen denken niet eens na over de vraag wanneer ze het moeten vieren. Maar waar het een traditie is om jarigen te feliciteren en cadeaus te geven, voelen degenen die op 29 februari zijn geboren soms het onrecht van het lot, omdat ze maar eens in de vier jaar een "volledige" verjaardag hebben. Maar zelfs uit zo'n moeilijke situatie wordt meestal een uitweg gevonden.

Geboren op 29 februari kan een verjaardag vieren op 28 februari of 1 maart
Geboren op 29 februari kan een verjaardag vieren op 28 februari of 1 maart

Is het echt zo belangrijk?

Niet iedereen viert verjaardagen strikt volgens de kalender. Een werkend persoon slaagt er niet altijd in om tijdens de werkweek vrije uren vrij te maken. Daarom proberen steeds meer mensen op de verjaardag de viering uit te stellen naar het volgende weekend. Dit kan gedaan worden door degene die toevallig op 29 februari geboren is. In de regel is dit de eerste vrije dag na een verjaardag, omdat er een mening is dat het vooraf feliciteren van een gelukkige verjaardag geen goed voorteken is.

Tussen 28 februari en 1 maart

Als je nog steeds denkt dat je je verjaardag strikt volgens de kalender moet vieren, houd er dan rekening mee dat 29 februari in een normaal jaar het moment is na 28 februari en vóór 1 maart. Dat wil zeggen, je kunt het zowel op de laatste dag van februari als op de eerste maart vieren. Volgens de Duitse wetenschapper Heinrich Hemme is het uur waarop je geboren bent belangrijk. De gemakkelijkste manier om een datum te plannen voor iemand die is geboren, is van 29 februari middernacht tot 06.00 uur en van 29 februari 18.00 uur tot 1 maart 00.00 uur. De eerste kunnen veilig hun verjaardag vieren op 28 februari, de tweede op 1 maart. De professor stelt een ingewikkelder schema voor voor degenen die in de middag zijn geboren. Als het uur van de geboorte op de eerste helft van de dag valt - twee jaar na het schrikkeljaar kan worden gevierd op 28 februari, de derde - op 1 maart. Degenen die tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn geboren, hebben een ander schema - de eerste twee jaar vieren ze hun verjaardag op 1 maart en de derde op 28 februari. Het al dan niet volgen van deze regel is aan de jarige.

Vier jaar later - maar dan echt

Meestal proberen degenen die op 29 februari zijn geboren een speciaal feest te organiseren op hun echte verjaardag. Zelfs jubilea zijn voor hen niet zo belangrijk als de mogelijkheid om hun vakantie te vieren op de dag die in het paspoort staat vermeld als de geboortedatum. Dit is een geweldige gelegenheid om een grote bijeenkomst van gasten te organiseren. De jarige kan een korte en geestige openingstoespraak voorbereiden waarin hij vertelt over een zeldzame gebeurtenis in zijn leven. U kunt gasten van tevoren vragen om grappige toasts te bereiden, die ook een speciale datum zullen weerspiegelen. Het unieke van het evenement kan worden benadrukt in de aankleding van de zaal en de gerechten.

Als je een verjaardag thuis viert

Versier de zaal. U kunt bijvoorbeeld een paneel met ballen maken in de vorm van een cirkel, met in het midden de datum - 29 februari. Het paneel kan worden gemaakt van bloemen, echt of kunstmatig, en papieren sterren. Bestel een grote taart met het juiste etiket. Kom met een welkomstwoord. Het is heel goed als het in vers is geschreven. Als je zelf niet weet hoe je je gedachten mooi in rijm kunt uitdrukken, bestel dan een gedicht dat niet alleen zal spreken over de gelegenheid die alle gasten heeft verzameld, maar ook over de datum, want zo'n gebeurtenis gebeurt niet in ieders leven.

Aanbevolen: