Hoe Zal De Dag Van De Grondwet En Het Burgerschap In De Verenigde Staten?

Hoe Zal De Dag Van De Grondwet En Het Burgerschap In De Verenigde Staten?
Hoe Zal De Dag Van De Grondwet En Het Burgerschap In De Verenigde Staten?

Video: Hoe Zal De Dag Van De Grondwet En Het Burgerschap In De Verenigde Staten?

Video: Hoe Zal De Dag Van De Grondwet En Het Burgerschap In De Verenigde Staten?
Video: Микко Хайппонен: Агентство национальной безопасности предаёт мировое доверие. Время действовать! 2024, Mei
Anonim

Elk jaar op 17 september vieren de Verenigde Staten de Dag van de Grondwet en het Burgerschap. Deze datum werd in 2001 vastgesteld in opdracht van de voormalige president van het land, George W. Bush. Daarnaast is sinds 1955 de periode van 17 tot en met 23 september door de Amerikaanse regering uitgeroepen tot Constitution Week.

Hoe zal de Dag van de Grondwet en het Burgerschap in de Verenigde Staten?
Hoe zal de Dag van de Grondwet en het Burgerschap in de Verenigde Staten?

Veel burgers van de Verenigde Staten, zowel geboren in de Verenigde Staten als degenen die het staatsburgerschap hebben verkregen, ongeacht religie of nationaliteit, vieren deze feestdag, hoewel het geen officiële feestdag is.

De historische wortels van de feestdag gaan terug tot 17 september 1787, toen de Verenigde Staten de eerste grondwet ter wereld aannamen, ondertekend door afgevaardigden naar het Congres die 12 staten vertegenwoordigden. Het document was de eerste grondwet ter wereld, die de vrijheden en rechten van een persoon als burger van het land duidelijk omschreef.

Eerder, vóór de goedkeuring van de grondwet, leefden mensen in de Verenigde Staten onder de goedgekeurde artikelen van de confederatie. De eerste tien amendementen op de grondwet, de Bill of Rights genoemd, werden in september 1789 door het eerste congres goedgekeurd. Ze werden van kracht in december 1791.

De eerste Dag van de Grondwet werd in 1940 door het Congres uitgeroepen. Het was de derde zondag in mei, oorspronkelijk America's Day genoemd. Vervolgens werd de feestdag omgedoopt tot Dag van de Grondwet en verschoven naar september. Vreemd genoeg vieren degenen in Amerika die dit evenement vierden voordat het werd hernoemd het nog steeds op de derde zondag in mei.

Op de pleinen van verschillende Amerikaanse steden zullen op 17 september volgens de traditie tal van plechtige evenementen worden gehouden: verschillende parades, bijeenkomsten, toespraken van hoge regeringsfunctionarissen, enz. 'S Avonds zal de lucht van Amerika oplichten met vuurwerk en vuurwerk ter ere van de vakantie.

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs ontwikkelt jaarlijks methodologische handleidingen, aanbevelingsbrieven en mandaten voor studenten en schoolkinderen tegen de datum van de vakantie. Op deze dag zullen vanaf tv-schermen en pleinen, in onderwijsinstellingen en diverse publieke organisaties overal enthousiaste toespraken te horen zijn over de ereplichten en rechten die gelden voor iedere burger van de Verenigde Staten.

Gedurende de Week van de Grondwet zullen scholen in de Verenigde Staten lessen geven over de geschiedenis van de totstandkoming en goedkeuring van een document dat de rechten en verantwoordelijkheden van een Amerikaans staatsburger regelt. De leerlingen lezen, onthouden en citeren delen van de Grondwet. Rijke burgers zullen donaties doen aan liefdadigheidsinstellingen, er zullen verschillende amusementsevenementen worden gehouden in de straten van steden.

Aanbevolen: