Hoe De Dag Van De Talen Van De Volkeren Van Kazachstan Zal Worden Gehouden

Hoe De Dag Van De Talen Van De Volkeren Van Kazachstan Zal Worden Gehouden
Hoe De Dag Van De Talen Van De Volkeren Van Kazachstan Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De Dag Van De Talen Van De Volkeren Van Kazachstan Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De Dag Van De Talen Van De Volkeren Van Kazachstan Zal Worden Gehouden
Video: 📣 Димаш и Славянский базар Лучшие моменты Эксклюзивный материал ✯SUB✯ 2024, April
Anonim

Eerder werd de Dag van de Talen van de Volkeren van Kazachstan gevierd op 21 september, maar nu, volgens het decreet van de president van het land, is deze feestdag uitgesteld tot een gemakkelijkere dag - elke derde zondag van september. Omdat het onmogelijk is om alle prestaties van talloze volkeren die in het land wonen op één dag te laten zien, worden festivals, weken en maanden talen gehouden.

Hoe de Dag van de talen van de volkeren van Kazachstan zal worden gehouden
Hoe de Dag van de talen van de volkeren van Kazachstan zal worden gehouden

Op het grondgebied van de Republiek Kazachstan wonen tientallen volkeren, die elk hun eigen taal, tradities en gebruiken hebben. Het beleid van de republiek is gericht op het behouden van nationale kenmerken; Oezbeekse, Tadzjiekse, Oeigoerse en Oekraïense scholen zijn actief. Elf nationale talen worden bestudeerd in deze en andere onderwijsinstellingen van het land.

Het festival van de talen van de volkeren van Kazachstan, dat harmonie en eenheid tussen volkeren symboliseert, is een jaarlijkse traditie geworden. In het kader van dit festival worden wedstrijden voor talenkennis, concerten van meesters in de kunst, wetenschappelijke conferenties en rondetafelgesprekken gehouden. De problemen van de ontwikkeling van de staatstaal worden uitgebreid besproken, niet alleen onder specialisten, maar ook onder gewone mensen - het ministerie van Cultuur houdt samen met de Assemblee van de Volkeren van Kazachstan een landelijke telethon.

Sinds 2007 is al het kantoorwerk in de republiek vertaald in de staatstaal. Nu is elke Kazachstan verplicht om het perfect onder de knie te krijgen, anders zijn veel kansen voor hem gesloten. Misschien wordt voor het gebruiksgemak het nationale alfabet vertaald in een standaard Latijns lettertype.

In 2012 zal een wetenschappelijke en theoretische conferentie worden gehouden ter gelegenheid van de 140e verjaardag van Akhmet Baitursynov, de grondlegger van de taalkunde in Kazachstan. Daarnaast staan de Dag van het Slavisch Schrijven, poëzieavonden en andere evenementen op het programma. De openingsceremonie wordt bijgewoond door afgevaardigden van het parlement, artiesten van het Kazakh Academic Music and Drama Theatre and Philharmonic Society, vertegenwoordigers van het publiek.

In het kader van de Dag van de Talen van de Volkeren van Kazachstan worden concerten, wedstrijden, seminars en rondetafelgesprekken gehouden om innovaties in het taalbeleid te bevorderen en de reikwijdte van de Kazachse taal uit te breiden. Volksgezondheidsorganisaties, scholen, kleuterscholen en collectieven van culturele instellingen in de stad doen mee.

Aanbevolen: