Interessante Feiten Over De Sneeuwpop

Inhoudsopgave:

Interessante Feiten Over De Sneeuwpop
Interessante Feiten Over De Sneeuwpop

Video: Interessante Feiten Over De Sneeuwpop

Video: Interessante Feiten Over De Sneeuwpop
Video: Top 10 Dierentuin Ontsnappingen 2024, April
Anonim

Geen winterpret is compleet zonder een sneeuwpop of een sneeuwvrouw te maken. Interessant is dat de naam "sneeuwvrouw" alleen in Rusland wordt gebruikt. In Europese landen behoort de sneeuwman tot het mannelijk geslacht, en aanvankelijk kwam het woord zelf uit Duitsland. In het Duits wordt hij schneeman genoemd, in het Engels - sneeuwman, wat "sneeuwman" betekent.

Interessante feiten over de sneeuwpop
Interessante feiten over de sneeuwpop

Traditioneel wordt een sneeuwpop gemaakt van drie sneeuwballen. In plaats van handen heeft hij misschien twijgen. De neus is gemaakt van wortelen of ijspegels en er wordt een emmer op het hoofd gezet.

Volgens de legende werd de sneeuwman in gebruik genomen door Franciscus van Assisi. Hij was het die geloofde dat de oprichting van Bigfoot helpt in de strijd tegen boze geesten en demonen. De bezem in de "hand" van de sneeuwman was een soort wapen voor de bewaker, waarmee hij boze geesten kon verdrijven.

De sneeuwman werd meestal in de buurt van het huis gebeeldhouwd en probeerde te versieren met slingers, groenten of onnodige huishoudelijke artikelen. De wortelneus was bedoeld voor de sterke drank die verantwoordelijk was voor een goede oogst. Evenzo zou het als een soort offer kunnen worden beschouwd. In Roemenië hing altijd een knoflookslinger om de nek van een sneeuwpop. Men geloofde dat dit gezondheid zou brengen en het gezin zou redden van vampiers, weerwolven en andere beesten.

In Rusland worden sneeuwmannen al sinds heidense tijden vereerd. Ze werden verondersteld wintergeesten te zijn en konden om hulp worden gevraagd. Moeder Zima of de sneeuwvrouw verscheen dankzij Russische sprookjes, en zij was, net als de Sneeuwmaagd, gemaakt van sneeuw.

Is een sneeuwpop altijd aardig?

Er zijn legendes dat de sneeuwman misschien helemaal geen schattig mannetje is, dat hij een bedreiging kan vormen voor iedereen die hem ontmoet. Volgens deze legendes was het maken van sneeuwmannen op volle maan ten strengste verboden. In zo'n periode was het ook onmogelijk om een sneeuwpop een bezem te geven. Als dit gebeurde, had de sneeuwman onmiddellijk vóór middernacht moeten worden vernietigd, anders zou hij in nachtmerries naar de persoon kunnen komen en hem zijn kracht en gezondheid, energie ontnemen.

Aanbevolen: