5 Interessante Feiten Over 14 Februari February

5 Interessante Feiten Over 14 Februari February
5 Interessante Feiten Over 14 Februari February
Anonim

Elk jaar wordt Valentijnsdag steeds populairder om te vieren in ons land. Maar wat weten we over deze vakantie?

5 interessante feiten over 14 februari February
5 interessante feiten over 14 februari February

Hoogstwaarschijnlijk slechts een paar feiten:

- Er was eens een liefhebbende Valentijn, die later een heilige werd;

- het is gebruikelijk om deze feestdag te vieren in westerse landen;

- traditioneel geven geliefden elkaar valentijnskaarten, snoepjes en bloemen.

Hier zijn 5 interessante feiten over 14 februari:

1. Helaas wordt Valentijnsdag al lang erkend als een commerciële feestdag. Miljarden valentijnskaarten worden jaarlijks geproduceerd en zoetwarenbedrijven maken tegen 14 februari honderden hartvormige dozen om hun chocolaatjes in te verpakken. In Japan bijvoorbeeld is chocolade op deze dag een traditioneel geschenk voor een man. En deze traditie is oorspronkelijk vastgelegd door een zoetwarenfabriek in de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarom kan men niet oordelen over een romantisch begin van de vakantie.

2. Het blijkt dat Sint Valentijn sinds 1969 geen heilige meer is. In de vorige eeuw werd zijn gezicht gedecanoniseerd door de katholieke kerk vanwege het feit dat er veel dubieuze legendes zijn over zijn echte leven. Dus in een van hen wordt gezegd dat Valentine een arts was die in het geheim met minnaars trouwde toen huwelijken in het Romeinse rijk verboden waren. Volgens een andere versie bleek Sint Valentijn een martelaar te zijn en heeft hij lange tijd in de gevangenis gezeten wegens hekserij. Het is ook interessant dat 14 februari officieel wordt erkend als de Dag van St. Methodius en St. Cyrillus.

3. 14 februari, als feestdag, werd niets meer dan een project om het heidendom te bestrijden. Het feit is dat de dag ervoor, op 15 februari, tot de 5e eeuw, een heidense Romeinse feestdag werd gevierd - Lupercalia. Op deze dag was het gebruikelijk om veel wijn te drinken en van elkaar te houden, daarom werd Lupercalia ook wel de feestdag van erotiek en overvloed genoemd. De Kerk was tegen dergelijke excessen en was actief voor Valentijnsdag.

4. In de literatuur kwam de eerste vermelding van 14 februari als feestdag voor in de veertiende eeuw uit de Engelstalige literatuur. De Engelse dichter Dfeffrey Chaucer beschrijft "Valentijnsdag" eerst als romantisch in zijn gedicht. Tot die tijd presenteerde geen enkel literair werk deze dag als romantisch.

5. Nog een paar feiten over wat er op 14 februari gebeurde:

- het populairste YouTube-videohostingkanaal werd opgericht in 2005;

- de sterfdatum van kapitein James Cook wordt officieel erkend op 14 februari 1779;

- in 1903 was het op 14 februari dat het ministerie van Handel in de Verenigde Staten werd opgericht;

- in 2003, op 14 februari, stierf het gekloonde schaap Dolly, op dat moment was ze 6, 5 jaar oud.

Aanbevolen: