Hoe Schrijf Je Een Vers Over Pasen?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Vers Over Pasen?
Hoe Schrijf Je Een Vers Over Pasen?

Video: Hoe Schrijf Je Een Vers Over Pasen?

Video: Hoe Schrijf Je Een Vers Over Pasen?
Video: How To Write A Rap: Your First Verse In Under 11 Minutes (Step-By-Step) 2024, Mei
Anonim

Veel Russische dichters hebben in hun werken het thema van de helderste feestdag voor christenen aangeroerd - Pasen. Dit zijn Tyutchev, en Maikov, en Pleshcheev, en Alexei Tolstoy. Ooit waren er ook paasverhalen, die in de familiekring gebruikelijk aan tafel werden voorgelezen.

Hoe schrijf je een vers over Pasen?
Hoe schrijf je een vers over Pasen?

instructies:

Stap 1

Een thematisch gedicht impliceert de vermelding van alle hoofdmotieven, symbolen, uitdrukkingen die verband houden met de gebeurtenis waaraan het is gewijd. Focus op de essentie van Pasen - het wordt een heldere feestdag genoemd en wordt in de christelijke gemeenschap beschouwd als een van de belangrijkste feestdagen, samen met Kerstmis. Het gevoel van licht, opstanding, zuiverheid overbrengen - dit is de taak van de dichter. De belangrijkste termen en uitdrukkingen - "opstanding" of "opstanding", "Christus is opgestaan", "waarlijk opgestaan", attributen van de kerkdienst - klokkengelui, kerkkaarsen, beschilderde eieren, enz. - deze elementen zullen de sfeer creëren van Pasen. Vergeet niet dat orthodox en katholiek Pasen enigszins van elkaar verschillen qua stemming en attributen.

Stap 2

Als je een gedicht over orthodox Pasen wilt schrijven, is het zinvol om woorden met een Oud-Russisch tintje op te nemen, zoals die wordt gebruikt in kerkdiensten en heilige teksten. Zoals bijvoorbeeld in het gedicht van V. Küchelbecker: "Mijn ziel, verheug u en zing." De overeenkomst "naar mijn ziel" in moderne taal zal als een anachronisme worden beschouwd, maar in een tekst gewijd aan een kerkelijke feestdag lijkt het heel toepasselijk. Deze techniek is echter helemaal niet nodig.

Stap 3

Voor een gedicht is het beter om een glad, enigszins parabelformaat te kiezen. Bijvoorbeeld jambische pentameter, zoals in het gedicht van K. Balmont ("Ik wachtte op hem met begrijpelijk ongeduld, terwijl ik de vreugde van de heilige in mijn ziel hield") of jambische pentameter, zoals in A. Maikov ("Verander tijden, rol in de eeuwigheid, maar zodra de lente permanent komt … "). De maatstaf en het ritme zijn echter afhankelijk van de stemming die je in je gedicht wilt overbrengen.

Stap 4

Wil je je familie en vrienden feliciteren met Pasen in poëtische vorm, dan kun je zelfs kant-en-klare kwatrijnen nemen die op internet volop te vinden zijn. Of je kunt er zelf een samenstellen - beknoptheid zal hier een rol spelen (een paar regels zijn genoeg) en "targeting" - je kunt de naam van de persoon gebruiken in felicitaties, je kunt hem gewoon beterschap wensen of iets anders, of je kunt de standaard gebruiken beginnend met "Christus is verrezen!" …

Aanbevolen: