Hoe De Britten De Nieuwjaarsvakantie Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe De Britten De Nieuwjaarsvakantie Vieren
Hoe De Britten De Nieuwjaarsvakantie Vieren

Video: Hoe De Britten De Nieuwjaarsvakantie Vieren

Video: Hoe De Britten De Nieuwjaarsvakantie Vieren
Video: Regiogenoten genieten van Brits huwelijk 2024, April
Anonim

Nieuwjaarsvakanties zijn erg populair in veel landen over de hele wereld. Ze worden gevierd met een bijzonder vrolijke stemming, vergezeld van geloof in sprookjes en magie. Engeland was geen uitzondering op het gebied van nieuwjaarsvakantietradities.

Hoe de Britten de nieuwjaarsvakantie vieren
Hoe de Britten de nieuwjaarsvakantie vieren

instructies:

Stap 1

In Engeland is, van de oudheid tot nu, de traditie van het met de hand maken van kerstkaarsen van heldere linten, bladgoud, gekleurd papier en andere materialen bewaard gebleven. Dit wordt voornamelijk door vrouwen gedaan. Aan de vooravond van Kerstmis worden in veel huizen kaarsen met deze versieringen aangestoken om de geboorte van Jezus Christus aan de hele wereld aan te kondigen.

Stap 2

De Britten houden ervan om de kerstboom te versieren. Deze gewoonte is ontstaan tijdens het bewind van koningin Victoria in de 19e eeuw. Sindsdien is de elegante boom een onmisbaar kerstsymbool van dit land geworden. Ook zijn huizen versierd met takjes maretak en hulst - planten die volgens de legende magische krachten hebben.

Stap 3

De grootste sierlijke boom, 20 meter hoog, staat op Trafalgar Square in Londen en is versierd met verticale slingers. Duizenden mensen verzamelen zich rond deze boom en zingen kerstliederen.

Stap 4

In Engeland is het met Kerstmis een traditie om elkaar geschenken te geven. Jonge bewoners geloven in de grootvader van Kerstmis - een analoog van de Russische Vader Frost. Ze schrijven hem aantekeningen met hun gekoesterde verlangens en verbranden de lakens in de open haard. Boven de open haard hangen speciale kerstsokken, waarin op de ochtend van 25 december op wonderbaarlijke wijze de langverwachte geschenken verschijnen. Sinds het midden van de 19e eeuw is er in Engeland een traditie om elkaar te feliciteren met kerstkaarten.

Stap 5

In de middag is er een feestelijke lunch op eerste kerstdag. Het hele gezin komt samen aan een mooi gedekte tafel. Traditionele Engelse kerstgerechten zijn gevulde of geroosterde kalkoen en kerstpudding.

Stap 6

Nieuwjaar in Engeland wordt beschouwd als een niet zo belangrijke feestdag als Kerstmis. De Britten vieren het nieuwe jaar met vrienden of familie. De vakantie begint om ongeveer acht uur 's avonds en kan doorgaan tot de ochtend. Traditionele drankjes op deze avond zijn wijn, gin, bier, whisky, punch. Snacks worden geserveerd met drankjes - vleeswaren, koekjes, sandwiches. Om middernacht luistert iedereen, plezier en grapjes, naar het gevecht van de Big Ben - de beroemde Engelse klok. Talloze bars en disco's zijn op deze avond geopend en veel mensen gaan erheen om plezier te maken. Op de pleinen van Londen zie je ook menigten vrolijke mensen die het nieuwe jaar vieren. 1 januari is een officiële feestdag in het VK.

Aanbevolen: