Hoe Overleef Je De Nieuwjaarsvakantie Zonder Je Gezondheid Te Schaden?

Inhoudsopgave:

Hoe Overleef Je De Nieuwjaarsvakantie Zonder Je Gezondheid Te Schaden?
Hoe Overleef Je De Nieuwjaarsvakantie Zonder Je Gezondheid Te Schaden?

Video: Hoe Overleef Je De Nieuwjaarsvakantie Zonder Je Gezondheid Te Schaden?

Video: Hoe Overleef Je De Nieuwjaarsvakantie Zonder Je Gezondheid Te Schaden?
Video: Narcist, hoe om te gaan met de stiltebehandeling 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een tijd van wonderen, vervulling van verlangens, ontmoetingen met geliefden en vrienden, gezamenlijke bijeenkomsten aan de feesttafel, waarvoor een groot aantal heerlijke en originele gerechten werden bereid. De feestdagen lopen ten einde en een vreemdeling kijkt je vanuit de spiegel aan, is een paar kilo aangekomen en ziet er moe uit van slapeloze nachten en niet altijd een gezond tijdverdrijf. Hoe overleef je de nieuwjaarsvakantie zonder je gezondheid te schaden?

hoe overleef je de nieuwjaarsvakantie zonder je gezondheid te schaden?
hoe overleef je de nieuwjaarsvakantie zonder je gezondheid te schaden?

Hoe je niet beter wordt op vakantie

In het nieuwe jaar is het gebruikelijk om in een groot en vriendelijk gezelschap samen te komen aan de feesttafel, die letterlijk barst van de lekkernijen. Bovendien stroomt champagne als een rivier. Het is te moeilijk om verleidingen op te geven, maar je kunt nog steeds enkele regels volgen die ervoor zorgen dat je niet beter wordt tijdens de feestdagen.

Er zijn altijd verschillende worsten op tafel, ze zijn lekker en smakelijk, de hand reikt nog steeds naar het gerecht, maar het nadeel van worsten is dat ze te veel zout, smaakstoffen, conserveermiddelen en andere componenten bevatten, waaronder suiker, die leiden tot overgewicht. Probeer salami, cervelats, balyk op te geven ten gunste van in de oven gebakken vlees - bijna alle huisvrouwen serveren het op tafel.

Als je op nieuwjaarsvakantie niet kunt weigeren alcoholische dranken te drinken, vergezel ze dan met correcte en traditionele snacks - gelei, spek, paté. Vette voedingsmiddelen verminderen de negatieve effecten van alcohol, voorkomen dat het te snel in de bloedbaan terechtkomt. En in het algemeen, wees gematigd, kantel glas na glas niet om - geniet van het drankje alsof je een proever bent.

Olivier-salade is een caloriebom, maar het is moeilijk om het te weigeren. Zijn aanwezigheid op de feesttafel is een traditie die zich al meer dan een decennium vormt. Probeer gewoon gematigd te zijn, je hoeft geen kom salade te eten, beperk jezelf tot een kleine portie, want de meeste producten erin zijn gezond - gekookte groenten, eieren en groene erwten zijn niet schadelijk voor het lichaam.

Eet fruit en groenten, vis en zeevruchten, in de oven gekookte gerechten, drink fruitdranken en water in plaats van sappen, dans, heb plezier, doe mee aan wedstrijden, dan zullen extra kilo's niet eng voor je zijn en alcohol zal niet leiden tot een pijnlijke kater die de langverwachte vakantie verduistert.

Hoe kom je van een kater af na het nieuwe jaar?

Je hebt geprobeerd niet veel te drinken, een goede snack gehad, maar 's ochtends breekt je hoofd nog steeds en is de feeststemming verdampt? Bewezen strijdmethoden zullen te hulp komen - pillen, augurken, veel water drinken en andere volkstrucs.

Er wordt aangenomen dat vitamine C helpt bij het wegwerken van een kater na nieuwjaar, maar dit feit is niet wetenschappelijk bewezen. Als u het advies van artsen gebruikt die mensen uit de eetbui moeten halen, is het allereerst noodzakelijk om de vochtreserves in het lichaam aan te vullen. Hiervoor zijn gewoon water, ongezoete vruchtendranken, compotes geschikt. Het is beter om verpakte sappen te weigeren, deze bevatten te veel suiker. De tweede stap is het aanvullen van de reserves van B-vitamines, ze zijn te vinden in vlees, melk, eieren, vis, peulvruchten, zeevruchten, noten, zaden, bananen. Het vinden van deze voedingsmiddelen in een tot de capaciteit gevulde koelkast is eenvoudig. De pekel van augurken helpt ook gedeeltelijk, maar deze mag alleen geen azijn bevatten.

Een andere effectieve maatregel is wandelen en buitenactiviteiten.

Om na het nieuwe jaar van een kater af te komen, gaan velen naar het badhuis, de sauna, iemand wordt daarna ingesmeerd met sneeuw of duikt zelfs in een ijsgat, maar dit is niet de beste optie, omdat het lichaam al last heeft van vergiftiging, en extra stress in de vorm van een scherpe verandering in temperatuur zal meer kwaad dan goed doen.

Voorzichtigheid is geboden met pillen tegen katerhoofdpijn. Het wordt ten zeerste afgeraden om paracetamol te nemen, omdat het een vernietigend effect heeft op de levercellen, en dit orgaan werkt al tot het uiterste en probeert de vervalproducten van alcohol te verwijderen.

Over het algemeen zijn er veel manieren om de nieuwjaarsvakantie te overleven zonder uw gezondheid te schaden. Het belangrijkste is matiging in alles (eten, alcohol, entertainment). Geniet van het proces zodat de vakantie herinnerd zal worden als een goed humeur, positieve emoties, en geen hoofdpijn, een slechte gezondheid en extra kilo's.

Gelukkig nieuwjaar!

Aanbevolen: