Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap?

Inhoudsopgave:

Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap?
Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap?

Video: Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap?

Video: Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap?
Video: Top-5 Kroeg Moppen | Moppentoppers 2024, Mei
Anonim

Het vermogen om meteen een grappige grap te bedenken, zonder voorbereiding, is een talent dat maar weinig mensen hebben. Het lijkt erop dat hier niets moeilijks is - hij zei iets grappigs, hier is het verzamelde gezelschap en kronkelt van het lachen. En probeer zelf "iets grappigs" te zeggen, en bovendien, snel, zonder aarzeling. Je zult meteen zien: het is niet makkelijk. Dat is de reden waarom, te allen tijde en onder alle volkeren, humoristen, vrolijke kerels, die het grappige weten te vinden in de meest schijnbaar alledaagse, alledaagse situatie, bijzonder werden vereerd.

Hoe bedenk je een grappige grap?
Hoe bedenk je een grappige grap?

instructies:

Stap 1

Onthoud goed: de grap moet duidelijk zijn voor uw gesprekspartner. Kies niet het onderwerp van je humor dat slecht bekend is bij anderen. Als de persoon aan wie je iets grappigs vertelt tegelijkertijd probeert te begrijpen: “Wat bedoelt hij precies?”, zal hij gewoon geen tijd hebben voor plezier, hij zal nadenken over wat er is gezegd.

Stap 2

Onthoud dat de grap onschadelijk en onschadelijk moet zijn. Het is bijvoorbeeld absoluut onaanvaardbaar om te lachen om iemands lichamelijke handicap, om zijn nationale, religieuze, raciale gezindheid, smaak en gewoonten belachelijk te maken. De ideale grap is wanneer iedereen erom lacht, zelfs degene die bijvoorbeeld het voorwerp van je vriendelijke grap werd.

Stap 3

De grap moet kort zijn en de laatste zin moet voor anderen onverwacht zijn. Probeer je luisteraars tijdens het verhaal een definitief einde te laten verwachten, maar er klinkt iets heel anders. Hoe groter het effect zal zijn.

Stap 4

Leer het grappige in de omringende realiteit te vinden. Er zijn zoveel humoristische situaties als je wilt, je hoeft alleen maar observatie te tonen. Houd het gedrag van mensen en dieren in de gaten. Lees verzamelingen anekdotes en probeer tegelijkertijd zelf een nieuwe anekdote samen te stellen. Kijk naar het tv-programma "KVN", en denk tegelijkertijd: "Welke opmerking zou ik in hun plaats verzinnen? Wat zou het beste antwoord zijn op deze vraag?" Kortom, train je hersenen.

Stap 5

Vergeet acteren niet. Onthoud dat zelfs de grappigste grap, indien uitgesproken met de verkeerde intonatie en gebaren, niet langer zo grappig zal lijken. Leer effectieve gezichtsuitdrukkingen, gebaren en houdingen te selecteren en te gebruiken. U zult zelf zien dat ze de indruk van de woorden die u zei aanzienlijk zullen vergroten. En natuurlijk lachen met de mensen om je heen! Wees niet bang om jezelf voor de gek te houden.

Aanbevolen: