Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap

Inhoudsopgave:

Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap
Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap

Video: Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap

Video: Hoe Bedenk Je Een Grappige Grap
Video: Top-5 Kroeg Moppen | Moppentoppers 2024, April
Anonim

Een grappige grap kan zelfs de meest gespannen sfeer onschadelijk maken. Als je iemand aan het lachen maakt, zal het later gemakkelijker voor je zijn om hem voor je te winnen, en het gebruik van grappige grappen van je eigen compositie zal je populariteit vergroten.

Hoe bedenk je een grappige grap
Hoe bedenk je een grappige grap

instructies:

Stap 1

Bepaal het onderwerp waarover je een grap gaat schrijven. Een win-win-optie zou zijn als u kiest voor een actueel onderwerp. En als je klassieke stereotypen geestig vanuit een andere hoek kunt belichten, wordt je grap een succes. Bij het kiezen van een graponderwerp moet je je richten op het publiek waarvoor het bedoeld is. Houd er rekening mee dat het belangrijk is de leeftijd, het geslacht van mensen, hun beroep, nationaliteit, sociale status en hoe goed u ze kent. Je moet geen risico's nemen en grappen maken over gladde onderwerpen met onbekende mensen. Het kan zijn dat je op zijn minst verkeerd begrepen wordt.

Stap 2

Denk na over wat je grappig vindt in de situatie die je wilt spelen. Echte komieken weten als eerste die grappige nuances en grappige details op te merken die de meesten niet opmerken. Denk eraan om geen grappen te maken over afgezaagde onderwerpen. De grap zal plat zijn, omdat je hoogstwaarschijnlijk een variatie op de grap bedenkt die voor jou is uitgevonden.

Stap 3

Kies de stijl van je grap. Het wordt, net als het thema, bepaald door het publiek. Niet iedereen zal van grove humor houden, en omgekeerd, niet iedereen kan al te subtiele grappen opvangen. Vermijd in ieder geval regelrechte vulgariteit en probeer geen toilethumor te gebruiken. Hij is in staat om weinig mensen aan het lachen te maken, maar hij kan het stigma van een bekrompen persoon voor je consolideren.

Stap 4

Ga direct naar het maken van een grap. Probeer je punt zo kort mogelijk te houden. Kies de woorden die uw stemming het beste weergeven. Je moet misschien meer dan een dag nadenken over wat de grap zal zijn. Noteer ook uw succesvolle ad-libs. Ongeplande, geestige uitspraken in de gemeenschap helpen je te bepalen wat het beste werkt om mensen om je heen aan het lachen te maken.

Stap 5

Leer van de ervaring van iemand anders. Probeer te onthouden welke grappen van andere auteurs de meest positieve emoties bij mensen oproepen. Natuurlijk moet je je eigen unieke stijl ontwikkelen, maar dergelijke observaties zullen je helpen deze vorm te geven.

Aanbevolen: