Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Blue Goat Year

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Blue Goat Year
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Blue Goat Year

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Blue Goat Year

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Blue Goat Year
Video: Псс, пацан, есть чё по грешникам? ► 1 Прохождение Dante’s Inferno (Ад Данте) 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat de hele wereld het nieuwe jaar viert volgens de Gregoriaanse kalender, bovendien vieren de Russen traditioneel het nieuwe jaar volgens de Juliaanse kalender, de symboliek van het Oosten is al tientallen jaren een fundamentele factor bij het kiezen van attributen voor het nieuwe jaar, en vooral bij het kiezen van een feestelijk menu.

En moge iedereen blij zijn
En moge iedereen blij zijn

Het komende nieuwe jaar 2015 staat gepland om te worden gehouden onder het teken van de Blue Wood Goat. Als we diep ingaan op de conventies, dan zal de vorming van de tafel voor het nieuwe jaar moeten worden benaderd, rekening houdend met de belangen van het symbool van het jaar. Voor stadsbewoners is dit misschien niet bekend, maar wie zich kindersprookjes herinnert, weet dat er geen dier koppiger en eigenzinniger is dan een geit. Daarom moet de tafel aan alle grillen van het symbool voldoen. Aan de andere kant is het niet in Russische tradities om geitenvlees te gebruiken, wat betekent dat alle andere soorten vlees de gevoelens van de Geit niet zullen beledigen. Je moet gewoon delicater zijn met lam - tenslotte familieleden!

Hoe de geit te plezieren?

In het Jaar van de Geit zijn traditionele nieuwjaarssalades meer dan geschikt - "haring onder een bontjas", "Olivier", "mimosa" en anderen. Maar de Geit zal nog blijer zijn met salades gemaakt van verse groenten en kruiden, aangezien winkelketens alle benodigde producten leveren en het kopen van verse komkommers in de winter geen probleem is. Elke huisvrouw heeft haar eigen recepten voor nieuwjaarssalades, dus u hoeft zich er niet op te concentreren.

Maar wat niet iedereen weet, is dat er op de nieuwjaarstafel een gerecht van een heel karkas moet zijn - een vogel, een vis of een varken. De aanwezigheid van zo'n gerecht op de nieuwjaarstafel geeft alle aanwezigen het komende jaar een volwaardig bestaan. Het is niet voor niets dat een traditioneel nieuwjaarsgerecht in Rusland een gevuld varken is. Maar ten eerste is het vrij moeilijk om een heel karkas van een varken te krijgen, en ten tweede moet je aan de vooravond van de vakantie niet met zo'n complex gerecht experimenteren. Om tradities in acht te nemen en jezelf en je geliefden niet te vermoeien, kun je gevulde vis koken, die niet minder lekker is en zelfs beschikbaar is voor een beginnende huisvrouw.

Als toetje kun je een wrongelcake serveren die is versierd met slagroom - de geit moet van melk houden.

Hoe maak je een originele nieuwjaarstafel?

Serveren in groene tinten
Serveren in groene tinten

Een van de manieren om een gedenkwaardige oudejaarsavond te creëren, is door de tafel in één kleur op te lossen. Omdat de geit een herbivoor is, zullen de groene tinten van gerechten en porties zowel het symbool van het jaar als de gasten aanspreken. Toegegeven, het komende jaar is het jaar van de Blauwe Geit, en volgens het onderzoek van psychologen veroorzaakt de blauwe kleur in de portie geen eetlust, maar dit is slechts informatie om over na te denken, het laatste woord voor de gastvrouw.

Aanbevolen: