Hoe De Tafel Te Dekken Voor De Vakantie

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor De Vakantie
Hoe De Tafel Te Dekken Voor De Vakantie

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor De Vakantie

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor De Vakantie
Video: IK SLOOP DE TAFEL OP VAKANTIE! IK WORD UITGELACHEN! 2024, April
Anonim

Op familievakanties is het prettig om met gasten aan een mooi gedekte tafel te zitten. Maar de minnares van het huis is een hoop moeite. Denk bij het voorbereiden om gasten te ontvangen na over wat je moet koken en hoe je de vakantie interessant kunt maken.

Hoe de tafel te dekken voor de vakantie
Hoe de tafel te dekken voor de vakantie

instructies:

Stap 1

Kies gerechten afhankelijk van de reden van het feest, het aantal gasten, het tijdstip van de dag waarop het bezoek is gepland. Drankjes, servies en bestek worden volgens dezelfde principes geselecteerd. Maaltijden moeten heerlijk worden bereid en mooi worden gepresenteerd. Het is beter om minder gerechten te serveren, maar de tafel mooi geserveerd te maken. Op de feesttafel moeten er, naast alcoholische dranken, niet-alcoholische dranken zijn - limonade, mineraalwater, sap, fruitdrank, enz.

Stap 2

Versier de feesttafel met bloemen. De volgorde van het plaatsen van de gerechten moet anders zijn, afhankelijk van het menu. Volg in ieder geval een bepaalde volgorde en regels. Plaats een ondiep bord voor elke stoel, een diner erop en een opgevouwen servet erop. Plaats rechts van het bord een diner- en snackmes met een scherpe rand eraan. De vorken moeten aan de linkerkant zijn, de tanden omhoog. Plaats een eetlepel rechts van het bord tussen de snackbar en het dinermes. Plaats het broodbord links van het grote bord. Glazen voor drankjes - rechts achter het bord.

Stap 3

Zet de gerechten met eten op tafel, de gasten zetten zelf het eten op het bord. Als er een groot galadiner is gepland, neem dan de borden rond de gasten en bied ze aan elk aan de linkerkant aan.

Stap 4

Wanneer u gasten ontvangt voor het diner, serveer dan de tafel met koude hapjes, die een aantal voordelen hebben ten opzichte van een warm diner. Gerechten kunnen geleidelijk worden gekookt. Mooi opgemaakte en gedecoreerde gerechten geven de tafel een rijke uitstraling en minder gedoe om te bereiden en te serveren.

Stap 5

Het ontwerp is van groot belang. Versier je eten met gerechten die bij je smaak passen. Slabladeren, peterselie, dille, schijfjes citroen, komkommers, tomaten zijn het meest geschikt.

Stap 6

Cognac kan worden geserveerd met thee, en likeur of cognac kan worden geserveerd met koffie. Vergeet het dessert niet. Zet een vaas met bladerdeegkoekjes, brownies of cake op tafel.

Aanbevolen: